Home Eveniment Cum câştigă statul român 13 milioane de euro de pe urma fugii...

cauţiune
Sursa Foto: digi24.ro

Sebastian Ghiţă va pierde cei 13 milioane de euro depuşi la DNA pentru eliberarea sub cauţiune, potrivit unor surse judiciare citate de Antena 3.

Este vorba despre suma depusă garanţie de fostul deputat în luna aprilie a acestui an, la cererea procurorilor

Procurorii DNA au admis cererea lui Ghita Sebastian, deputat in Parlamentul Romaniei, de constituire a cautiunii in limita sumei de 59 de milioane de lei, prin depunerea de garantii reale imobiliare si mobiliare asupra mai multor bunuri imobile, bunuri mobile reprezentand echipamente ce apartin unei societati comerciale si opere de arta, toate in valoare de 86 de milioane de lei, se arăta într-un comunicat din 18 aprilie al procurorilor DNA.

În acelaşi document, anchetatorii scriu că în conformitate cu dispozițiile art. 217 C pr. pen. cauțiunea garantează participarea inculpatului la procesul penal și respectarea de către acesta a obligațiilor, putând servi pentru repararea pagubelor cauzate prin infracțiune, a cheltuielilor judiciare sau a amenzii.

Printre obligaţiile la care se face referire se numără şi controlul judiciar, încălcat acum de Sebastian Ghiţă, prin faptul că nu s-a prezentat la cererea Poliţiei şi a procurorilor DNA.

VIDEO Momentul atacului terorist din Berlin, surpins de o cameră video

Cauţiunea de 13 milioane de euro, un mizilic pentru Sebastian Ghiţă

Cei 13 milioane de euro depuşi cauţiune reprezintă o nimica toată din averea lui Sebastian Ghiţă. Potrivit ultimei declaraţii de avere, depusă la Camera Deputaţilor, acesta deţine terenuri, ceasuri, bijuterii, obiecte de artă, precum şi 18.000.000 de euro într-un cont din Elveţia.

Ghiţă are de recuperat şi aproape 100 de milioane de euro din împrumuturi acordate, conform aceleiaşi declaraţii de avere.

Cum a reuşit să fugă Sebastian Ghiţă de poliţişti şi procurori

Ghiţă a mers pe 19 decembrie la sediul I.P.J. Prahova, pentru a semna controlul judiciar. La aceeaşi dată, procurorul DNA a dispus prin ordonanță, efectuarea de activități ce nu au presupus un control în trafic sau limitarea libertății inculpatului.

În dimineata zilei de 20 decembrie a.c., deoarece nu a mai fost semnalată prezența inculpatului la locuința din municipiul Ploiești, inculpatul a fost citat la sediul I.P.J. Prahova. Întrucât acesta nu s-a prezentat, polițiștii au informat Înalta Curte de Casație și Justiție, cu privire la acest aspect, pentru dispunerea de măsuri în consecință. Ca urmare a acestor demersuri, la data de 21 decembrie a.c., unitatea de parchet a emis un mandat de aducere pe numele celui în cauză la sediul DNA- Serviciul Teritorial Ploiești, pentru a fi pus în executare de către polițiști. În acest context, polițiști din cadrul structurilor de investigații criminale și ordine publică din cadrul IPJ Prahova s-au prezentat la adresa indicată în mandatul de aducere precum și la alte adrese de pe raza județului Prahova, însă inculpatul nu a fost găsit, se arată într-un comunicat al Inspectoratului General al Poliţiei Române.

Potrivit aceluiaşi comunicat, anchetatorii au cerut sprijin și Inspectoratului General al Poliției de Frontieră, iar până în prezent nu au fost identificate date care să confirme ieșirea din țară a acestuia.

Totuşi, a fost declanşată o anchetă la nivelul poliţiei, legată de modul în care Sebastian Ghiţă a reuşit să scape de un presupus filaj. Echipajul de supraveghere l-ar fi pierdut luni seară pe DN1, după ce şoferul fostului parlamentar a călcat până la fund pedala de acceleraţie.

Citeşte mai mult despre ultimele apariţii ale lui Sebastian Ghiţă şi cum a reuşit acesta să se facă nevăzut:

Filmul dispariţiei lui Sebastian Ghiţă. Cum a reuşit să scape de poliţiştii care îl urmăreau

 

Dacă ţi-a plăcut acest articol, urmăreşte Rețeaua de Știri pe Facebook:

SĂNĂTATE