Home Politică ALEGERI PARLAMENTARE 2016 Cum poţi să afli în timp real câţi oameni...

alegeri locale, alegeri parlamentare 2016
Sursa Foto: Ministerul Afacerilor Interne

Românii pot urmări duminică live pe internet prezența la vot în ţară şi diaspora, datorită platformei Hartă Prezență Vot – Alegeri Parlamentare 2016, lansată de GovItHub.

Destinat monitorizarii in timp real a prezentei la vot in cadrul alegerilor parlamentare din 11 decembrie 2016, site-ul http://radar.ithub.gov.ro/ oferă date in timp real privind prezenta la vot atât din secţiile de vot de pe teritoriul României, cât şi cele din afara ţării.

Realizată în colaborare cu Biroul Electoral Central, platforma de vizualizare în timp real a datelor asociate alegerilor parlamentare din data de 11 decembrie oferă acces liber 24/7 la informaţii actualizate o data la fiecare 5 minute pe perioada alegerilor, privind:

• Prezenţa la vot pentru fiecare judeţ al României
• Prezenţa la vot înregistrată în unităţile administrativ teritoriale
• Prezenţa la secţiile de vot din întreaga ţară
• Prezenţa la vot a românilor din diaspora, la nivel de ţară
• Prezenţa la vot în secţiile din afara României
• Gradul de ocupare înregistrat în rândul diasporei

Imediat după alegerile parlamentare, platforma va oferi informații despre prezența totala la vot din ziua alegerilor și poate contribui ulterior, la verificarea informațiilor de pe teren și transparentizarea procesului electoral.

Ulterior, aplicația va conţine și alte date care pot fi obținute din surse oficiale de la alte instituții ale statului. Întrucât acest proiect depinde în principal de datele care pot fi agregate și prezentate vizual, GovITHub se concentreaza foarte mult pe colaborarea cu instituții ale statului care au date oficiale si actualizate de interes public.

Datele de prezenţă pot fi consultate în timp real şi pe site-ul Biroului Electoral Central.

Dacă ţi-a plăcut acest articol, urmăreşte Rețeaua de Știri pe Facebook:

SĂNĂTATE