Home Inedit Cum să cureţi natural cuptorul cu microunde doar cu o lămâie

O simplă lămâie, tăiată pe jumătate, şi puţină apă pot fi suficiente pentru reţeta perfectă care să ajute la o curăţare naturală şi simplă a cuptorului cu microunde.

Trucul nu este foarte cunoscut, dar cei care au încercat spun că metoda dă rezultate şi este considerată o afacere bună. Pe de o parte, nu mai folosim substanţe chimice în cuptorul în care obişnuim să ne încălzim mâncarea. La fel de importantă este şi cealaltă latură: lămâia ne uşurează cu mult munca şi nu va mai fi nevoie să stăm să râcâim mizeria strânsă pe pereţii cuptorului.

Iată care sunt paşii, explicaţi în revista online Bustle:

Vom avea nevoie de o lămâie, un prosop de bucătărie, apă şi un bol sau cană potrivită pentru cuptorul cu microunde.

1 lamai apa prosop

Sursa foto: Bustle.com

Primul pas: Stoarceţi sucul de lămâie în apă şi apoi aruncaţi în bol cele două jumătăţi de lămâie.

2 storci lamaia

Sursa foto: Bustle.com

Al doilea pas: Puneţi bolul sau cana în cuptorul cu microunde şi porniţi aparatul, timp de trei minute, la putere mare.

3 paharul si lamaia in cuptor

Sursa foto: Bustle.com

Al treilea pas: Aveţi răbdare încă cinci minute. Nu deschideţi uşa cuptorului şi lăsaţi să se cureţe singur. Cum se întâmplă asta? Pe măsură ce lichidul a fiert, s-a produs condens pe pereţii cuptorului cu microunde, grăsimea începe pur şi simplu să se topească, la fel şi mizeriile care păreau încrustate pe marginile aparatului.  În cele cinci minute, aburul cald va face toate treaba.

4 pornesti microundele

Sursa foto: Bustle.com

Al patrulea pas: Curăţaţi uşor cu prosopul de bucătărie. Ajungeţi în toate colţurile, iar dacă nu se curăţă uşor, înmuiaţi prosopul în apa cu lămâie.

6 stergi

Veţi descoperi astfel că lămâia este un agent natural de curăţare, extrem de folositor. Nu degeaba este folosită şi la nivel industrial, în detergenţi de curăţenie.

7 cuptor curat

Sursa foto: Bustle.com

Dacă ţi-a plăcut acest articol, urmăreşte Rețeaua de Știri pe Facebook:

SĂNĂTATE