Home Social Cutremur după cutremur în România. Trei seisme în mai puțin de două...

cutremur
Sursa foto: Facebook

Trei cutremure au avut loc miercuri seară în România, la doar câteva ore distanță, două dintre ele fiind înregistrate în zona Vrancea.

Prima mișcare seismică s-a produs la ora 21:40, în zona Vrancea, la distanță egală între Focșani și Covasna, și a avut o magnitudine de 3,1 pe scara Richter.

La ora 23:02 a avut loc un alt seism, în aceeași zonă, la 32 de kilometri de Focșani și cu aceeași magnitudine, la 100 de kilometri adâncime.

Cel de-al treilea cutremur, cu magnitudine 3,5 a fost înregistrat la ora 23:31, în largul Mării Negre, în zona Mangalia.

Potrivit datelor INFP, seismografele au înregistrat pe teritoriul țării noastre 20 de seisme, unele dintre ele produse însă în țări învecinate, cum ar fi Serbia și Bulgaria.

Cel mai puternic cutremur de anul acesta, cu o magnitudine de 4,1 pe Richter a avut loc pe 7 ianuarie, în jurul orei 04.00 în județul Buzău la o adâncime de 117 kilometri.

Cea mai puternică mişcare telurică din ultimii 10 ani din țara noastră a avut loc pe 22 noiembrie 2014, în Vrancea. Cutremurul a avut 5,7 grade și a fost simţit şi în Bucureşti, fiind urmat de mai multe replici, care nu au depăşit însă 3,3 grade.

Dacă ţi-a plăcut acest articol, urmăreşte Rețeaua de Știri pe Facebook:

SĂNĂTATE