Home Eveniment Cutremur în seara de Crăciun. Vezi harta cu epicentrul seismului

cutremur
Sursa Foto: antena3.ro

Un nou seism a fost înregistrat în România, chiar în a doua seară de Crăciun. Pe 26 decembrie, la ora 18:23, un cutremur de 3,1 magnitudine pe scara Richter a avut loc în zona Vrancea. Epicentul a fost la o adâncime de 122 de kilometri, potrivit informațiilor furnizate de Institutul Național pentru Fizica Pământului.

cutremur vrancea 26 decembrie 2015

Sursa foto: Captură INFP.ro

Cele mai apropiate orașe de locul unde seismul s-a resimțit la intensitatea maximă sunt Covasna, la 43 de kilometri, Râmnicu Sărat, la 44 de kilometri, Focşani, la 46 de kilometri și Târgu Secuiesc, la 55 de kilometri.

În ultima lună, Vrancea a mai fost zguduită și de un cutremur de 4,1 magnitudine pe scara Richter. A avut loc pe 16 decembrie, la o adâncime de 138 de kilometri. Seismul a fost urmat de un altul la doar câteva zeci de minute, care a avut însă o magnitudine de 2,2.

Cele mai puternice cutremure din România ultimilor ani

În noaptea de 29 noiembrie, un cutremur de 4,4 pe scara Richter s-a produs tot în zona Vrancea și a fost cea mai puternică mișcare seismică din ultimele șase luni din România.

Un seism cu o putere similară, tot de 4,4, a avut loc în Vrancea și pe 7 octombrie. Cel mai mare cutremur din 2015 avut magnitudinea de 4,9 grade pe scara Richter și s-a înregistrat pe 29 martie în județul Buzău.

O altă mișcare seismică s-a produs pe 14 iulie, tot în zona Buzăului, și a avut o magnitudine de 4,2 pe scara Richter. Iar pe 5 iulie un alt seism de magnitudine 4,0 a avut loc în regiunea Vrancea.

Cea mai puternică mişcare telurică din ultimii 10 ani din țara noastră a avut loc pe 22 noiembrie 2014 și a avut o magnitudine de 5,7 pe Richter. Seismul a fost simţit şi în Bucureşti şi a fost urmat de mai multe replici, care nu au depăşit însă 3,3 grade.

Dacă ţi-a plăcut acest articol, urmăreşte Rețeaua de Știri pe Facebook:

SĂNĂTATE