Home Politică Dacian Cioloș a acordat un interviu vloggerului Mikey H. Ce le-a transmis...

Dacian Cioloș

Premierul Dacian Cioloș a acordat vineri seară un interviu DoZa de Haș, o pagină de Facebook extrem de apreciată de internauți, având peste 900.000 de fani.

Cioloș a distribuit ulterior, pe pagina sa, interviul.

Un interviu altfel: cu Mikey H, pentru internauți, dar și pentru pământeni, la DoZa de Haș. O premieră și pentru mine…dar și pentru ei – a scris Cioloș.

Premierul a povestit momentul în care a primit din partea președintelui Klaus Iohannis propunerea de a deveni prim-ministru, în noiembrie 2015.

Când a venit povestea aia din noiembrie și am fost luați mai mulți așa pe sus, de val, atunci m-a chemat președintele și am spus “acuma-i momentul” și am zis “ok, mă apuc, dar de lucrurile de care le știu, astea cu afaceri europene, cu agricultura”. Și a spus “nu, nu, nu, preiei tot Guvernul și anul ăsta te ocupi” Am stat vreo două ore cu domnul președinte până să mă hotărăsc – a mărturisit Cioloș.

Întrebat de ce un tânăr de 20 de ani ar trebui să fie interesat de politică, premierul Cioloș a făcut o pledoarie pentru importanța votului, subliniind că Parlamentul oricum se alege, indiferent câți oameni se prezintă la urme.

Nu treuie să aibă cineva impresia că decizia e doar treaba politicienilor si noi stăm acasă și criticăm și din când în când mai ieșim în stradă. Chiar şi neparticiparea la vot e o alegere și are consecinţe. Absenţa la vot are ca şi consecinţă faptul că atunci o minoritate foarte redusă decide pentru toți ceilalți. Parlamentul oricum se alege, că așa e sistemul democratic, ţara trebuie condusă. Oamenii ăia care susțin că reprezinză 18 – 20 de milioane de locuitori, ăia oricum vor fi aleși. Dar nu e totuna să fie ales de 2 milioane sau de 10, 15, 18 milioane de oameni care au drept de vot. Faptul că unul participă la vot şi alţi 7 nu, acel 1 va decide şi pentru ceilalţi 7 care stau acasă. Şi atunci în cei patru ani, când te supără ceva și ieși în stradă și îi înjuri pe ceilalți, trebuie să te gândești că ai avut un moment când ai fi putut influenţa decizia, a declarat Dacian Cioloş.

În interviu, Cioloș vorbește și despre lucruri personale, cum ar fi muzica sau filmele preferate.

Interviul cu Dacian Cioloș a stârnit un interes important pe rețelele sociale, fiind văzut de peste 370.000 de oameni și distribuit de peste 10.000 de ori.

Dacă ţi-a plăcut acest articol, urmăreşte Rețeaua de Știri pe Facebook:

SĂNĂTATE