Home Politică Dacian Cioloş a anunţat “decalogul” noii guvernări, Platforma România 100 . Răspunsul...

Sursa Foto: Facebook

Dacian Cioloş a publicat, pe pagina sa de Facebook, 10 idei cu privire la ceea ce ar trebui să se întâmple în România, după ce guvernul tehnocrat pe care îl conduce îşi va încheia mandatul. Acesta răspunde încă o dată la invitaţia de a rămâne premier şi după alegerile din luna decembrie. Cioloş susţine în continuare că nu va candida şi nu se va înscrie, în aceasta perioadă, în nicio formaţiune politică. Cu toate acesta, el a lansat Platforma România 100, care arată ca un program de guvernare, deşi, oficial, nu este prezentat cu acest scop.

Şeful Executivului prezintă ideile de schimbare a României şi pune întraga strategie în contextul în care, la 1 decembrie 2018, se vor împlini 100 de ani de la marea unire. Postarea de pe Facebook are titulul “De ce?“.

“Am promis că nu voi candida în aceste alegeri și că nu mă voi implica politic pe durata acestui mandat. Decizia mea rămâne fermă, iar Guvernul pe care îl conduc rămâne unul independent. Mandatul de Premier pe care l-am preluat în noiembrie 2015 a avut obiectivul de a asigura stabilitatea politică și economică a țării. Am dorit să arătăm că România se poate guverna și altfel – cu onestitate, corectitudine, integritate. Eu cred că în România poate exista un alt mod de a administra interesul public, deschis, în dialog cu oamenii, pornind de la ideea ca interesul general este mai bine servit de o administrație profesionistă și nu politizată. Asta am început să fac în acest an. Nu totul a mers bine, dar am încercat să corectăm cu onestitate greșelile făcute” – a scris Cioloş, pe pagina de socializare.

Anunţul său este şi un atac la partidele politice, care nu şi-ar dori cu adevărat schimbarea României corupte, susţine acesta. În acest sens, prim-ministrul tehnocrat a lansat “Platforma #Romania100 – România la 100 de ani – 10 principii ale unei guvernări pentru cetățeni, însoțite de un portofoliu de proiecte naționale care cred că ar trebui continuate sau începute de guvernul viitor.” 

Platforma arată ca un program prin care anunţă ce ar putea face în România, începând cu această iarnă. Acesta nu vorbeşte despre ce va face după alegerile din decembrie, unde a decis să nu candideze. Deşi, în spaţiul public, devine tot mai clară intenţia preşedintelui Klaus Iohannis de a-i cere să rămână premier şi, poate, chiar să conducă Partidul Naţional Liberal.

Cele 10 idei ale lui Cioloş, de “guvernare pentru cetăţeni”:

#1 Susțin o Românie fără corupție

#2 Susțin o Românie cu o clasă politică responsabilă

#3 Susțin o Românie guvernată cu bun simț

#4 Susțin o Românie în care fiecare muncește și este plătit cinstit

#5 Susțin o Românie fără sărăcie

#6 Susțin o Românie cu o economie competitivă

#7 Susțin o Românie cu adevărat educată

#8 Susțin o Românie sănătoasă

#9 Susțin o Românie care contează în Uniunea Europeană
și în NATO

#10 Susțin o Românie a tuturor românilor

Pentru Platforma #Romania100 se cere sprijinul cetăţenilor, prin  semnatură pe site-ul www.petitieonline.com, şi se menţionează că Platforma Romania100 nu își asumă responsabilitatea pentru funcționarea și conținutul website-ului mentionat.

Dacă ţi-a plăcut acest articol, urmăreşte Rețeaua de Știri pe Facebook:

SĂNĂTATE