Home Economic Dacian Cioloş, deranjat că nu a putut plăti în lei într-un avion...

avion
Sursa Foto: Facebook

Premierul Dacian Cioloş a cerut mai multor ministere şi instituţii să analizeze de ce nu a putut să plătească în lei, în avion, într-o cursă internă Bucureşti – Timişoara, operată de Ryan Air.

Cioloş a călătorit joi dimineață către Timişoara pentru o întâlnire de lucru cu premierul Serbiei, Aleksandar Vučić.

România Liberă scrie că premierul s-a declarat deranjat de faptul că în avion nu se poate cumpăra apă sau mâncare decât în moneda euro.

Cioloş i-ar fi întrebat pe angajații companiei de ce există această situaţie, iar aceştia i-ar fi răspuns că aeronava este înmatriculată în Irlanda și că odată ce se află în spațiul aerian nu există această obligație ca plățile să se facă în lei.

Biroul de presă al Guvernului a anunţat, pentru sursa citată, că premierul a cerut o analiză a situaţie, pentru a se vedea dacă a fost încălcată legea.

Premierul s-a confruntat cu această situație la bordul avionului – nu a reușit să achite în moneda națională produse aflate spre vânzare pe o cursă internă – și a cerut ministerelor responsabile să analizeze legislația în vigoare pentru a vedea în ce măsură operatorul a încălcat legislația sau a respectat-o, a precizat Liviu Iolu, purtătorul de cuvânt al Guvernului.

Dacă ţi-a plăcut acest articol, urmăreşte Rețeaua de Știri pe Facebook:

SĂNĂTATE