Home Politică Dacian Cioloș explică de ce a comparat prezența la Antena 3 cu...

mocirla
Sursa Foto: Captura Antena 3

Dacian Cioloș a explicat, marți seară, la Antena 3 declarațiile sale anterioare, referitoare la prezența în emisiunea lui Mihai Gâdea.

Premierul a acuzat Antena 3 că a mințit în ceea ce îl privește, în mai multe rânduri.

Minciuna mă deranjează. “Cutremur de la Ciolos, noi taieri de salarii”. Când am tăiat noi salarii? “Ciolos vinde portul Constanța”. Am vândut vreo bucată din portul Constanta? “Ciolos taie din banii veteranilor de război”. Nu numai ca nu am taiat, dar am corectat greseli. “Programul lui Ciolos, gazduit de Soros”. Era vorba de site-ul pe care e publicată platforma România100. El este găzduit de o platformă care nu are legătură cu Soros – a afirmat Dacian Cioloș.

Premierul a subliniat în mai multe rânduri că nu a făcut referire la publicul postului de televiziune. Față de care și-a cerut scuze, la insistențele lui Mihai Gâdea.

Îmi cer scuze față de oricine s-a simțit jignit, pentru că eu nu critic oameni, critic fapte (…) Nu a fost referirea mea la telespectatorii dumneavoastră, față de care am respect si de asta sunt aici. Respect pe toti cetatenii din tara asta si pe cei care se uita la dumneavoastra. Dar trebuie sa recunoastem, cu datele pe masa, ca au fost mai multe situatii, fara sa comentez politica editoriala, ca s-au spun neadevaruri fata de mine sau guvernul meu, minciuni care au fost repetate si n-am avut ocazia sa le raspund, a spus Cioloș.

Mai mult decât atât, Cioloş a precizat că are “respectul pentru mocirlă ca materie organică”.

Eu am chiar şi pentru mocirlă ca agronom tot respectul pentru că e materie organică şi de acolo creştem, din asta creştem. Dacă e să o luăm aşa, şi eu am lucrat în mocirlă şi nu-am nicio jenă să o spun, a afirmat premierul.

Ulterior, Dacian Cioloș și Mihai Gâdea au detaliat discuțiile privind știrea referitoare la presupusa vânzare a acțiunilor portului Constanța.

Moderatorul emisiunii a invocat o declarație a fostului ministru al Transporturilor, Dan Costescu, referitoare la vânzarea unui pachet majoritar.

Pot fi scoase pe bursă 10-15 procente, la Aeroportul Henri Coandă și la Portul Constanța. Acesteasunt propunerile Fondului. Analizăm propunerea făcută, este afirmația în cauză.

De cealaltă parte, Dacian Cioloș s-a arătat deranjat de folosirea numelui său, deși era vorba despre o declarație a unui ministru, dar și de faptul că a fost folosit termenul de “vânzare a Portului”, deși era vorba despre un număr redus de acțiuni.

Discuția a continuat în contradictoriu pe această temă și ca urmare a intervenției telefonice a lui Adrian Ursu, în emisiunea căruia se difuzaseră informațiile la care a făcut referire Cioloș.

În cursul după-amiezii, la o dezbatere organizată de GDS la care Antena 3 nu a avut acces, moderatorul Gabriel Liiceanu i-a reproşat lui Dacian Cioloş că participă ca invitat la emisiunea Sinteza Zilei, moderată de Mihai Gâdea.

Eu mă duc acolo a doua oară, din respect pentru telespectatorii care nu primesc alt gen de informaţii decât de la oamenii de acolo. Acei oameni au dreptul să asculte şi punctul meu de vedere. Eu sunt agronom, la bază, şi am învăţat că sunt anumite plante care cresc în mocirlă. Nu poţi să îţi faci meseria corect, dacă nu au curajul să şi cobori în mocirlă. Îţi iei cizme de cauciuc ca să nu te murdăreţti complet şi faci un duş după – a replicat premierul.

Dacă ţi-a plăcut acest articol, urmăreşte Rețeaua de Știri pe Facebook:

SĂNĂTATE