Home Politică Dacian Cioloş, primul mesaj după alegerile parlamentare. Ce l-a dezamăgit în ziua...

Sursa Foto: Facebook

Premierul Dacian Cioloş a reacţionat public, pentru prima dată, la aproape 20 de ore de la prezentarea primelor rezultate exitpoll care au arătat că partidele care l-au susţinut, PNL şi USR, nu au reuşit să obţină scoruri necesare pentru a forma o majoritate.

În mesajul său, Cioloş le mulţumeşte celor care au ieşit la vot, indiferent de opţiuni.

V-ați câștigat legitimitatea de a monitoriza mandatul viitorului Parlament și al următorului Guvern. Vă încurajez să vă păstrați și să vă dezvoltați spiritul civic, pentru ca democrația noastră să continue să evolueze spre una activă și participativă, scrie premierul.

Dacian Cioloş se declară dezamăgit de mai multe momente ale zilei de duminică.

Mărturisesc că m-aș fi bucurat să pot mulțumi astăzi mai multor oameni, îndeosebi tineri, care să fi participat la vot și să fi asigurat o mai mare reprezentare și legitimitate scrutinului de ieri. Însă și absenteismul este o alegere și este un semnal căruia, pentru a da substanță democrației, trebuie să-i identificam resorturile. Regret că nu am reușit să dăm încredere mai multor români că implicarea civică nu este un lux, ci un element esențial al democrației, a nuanţat Cioloş.

Premierul afirmă că principalul mesaj pe care l-a perceput după scrutinul de duminică este că România trebuie să rămână țara în care legea și oamenii să fie respectați şi care are nevoie de proiecte vizionare, care să ne unească și nu să ne dezbine.

Societatea românească are nevoie de oameni care să spună lucrurilor pe nume, fără patimă, fără să sădească frica, fără să contribuie la divizarea societății. Avem responsabilitatea să construim împreună un mai bine comun, o societate matură. Sper că vom reuși să construim în continuare pe adevăr și nu pe minciună. Îmi doresc din tot sufletul ca România să continue să aibă o guvernare responsabilă, deschisă, onestă, a completat Cioloş.

În final, premierul le mulţumeşte susţinătorilor pentru sprijin și pentru miile de mesaje pe care spune să le-a primit.

Dacă ţi-a plăcut acest articol, urmăreşte Rețeaua de Știri pe Facebook:

SĂNĂTATE