Home Politică Dacian Cioloş reacţionează la declaraţiile premierului maghiar. Ce îi cere oficialului de...

Sursa Foto: facebook.com

Premierul Dacian Cioloş a reacţionat joi la declaraţiile şoc ale premierului Ungariei, Viktor Orban, făcute chiar la Satu Mare.

Purtătorul de cuvânt al Executivului, Liviu Iolu, a transmis, la finalul şedinţei de Guvern de astăzi poziţia premierului faţă de acest subiect.

Premierul Dacian Cioloş consideră că declaraţiile făcute de premierul Ungariei, Viktor Orban, azi, la Satu Mare sunt neelegante şi nepotrivite. Afirmaţiile sunt, evident, făcute într-o logică electorală, cu obiective politice. De asemenea, domnul Cioloş consideră ca premierul Ungariei trebuie să dea dovadă de mai multă reţinere, a afirmat Liviu Iolu.

Reacţia vine după ce, joi dimineaţă, Viktor Orban a afirmat că ministerul afacerilor externe de la Budapesta a procedat corect pentru că nu le-a mai permis oficialilor unguri să participe la manifestările dedicate Zilei Naţionale a României, el adăugând că pe 1 Decembrie maghiarii nu au ce celebra, iar această atitudine este onestă şi faţă de români, potrivit Agerpres.

Eu sunt tradiţionalist şi cred că sinceritatea e cea mai bună metodă, chiar dacă sunt la mijloc puncte nevralgice. Aici avem un punct nevralgic diplomatic, dar este mai bine să îţi asumi conflictul sincer decât să ai două feţe. În 1 Decembrie maghiarii n-au ce celebra, aşadar nu sărbătoresc, ceea ce este o atitudine onestă şi către români, pentru că măcar nu îi minţim. Eu consider că diplomaţia maghiară a procedat corect atunci când a ales calea sinceră şi onestă, a declarat Viktor Orban.

Citeşte mai mult despre declaraţiile premierului maghiar şi contextul în care au fost acestea făcute:

Declaraţie şoc a premierului Ungariei, Viktor Orban, despre relaţia cu România: “E conflict deschis!”

 

Dacă ţi-a plăcut acest articol, urmăreşte Rețeaua de Știri pe Facebook:

SĂNĂTATE