Home Politică Dan Șova a pierdut procesul cu Monica Macovei. Cât are de plătit...

Sursa Foto: Monica Macovei via Facebook

Europarlamentarul Monica Macovei a câştigat definitiv la Curtea Supremă procesul de calomnie intentat lui Dan Şova, după ce acesta a declarat că tatăl ei, Vasile R. Gherghescu, ar fi fost “general de securitate” şi “şeful Securităţii Giurgiu”.

Şova a minţit. Am câştigat definitiv procesul cu Şova. Recursul lui a fost respins ca nefondat. Minciunile lui Dan Şova despre tatăl meu au fost sancţionate de judecători. Dan Şova a minţit când a spus că tatăl meu ar fi fost ‘general de securitate’ şi ‘şeful Securităţii Giurgiu’. Minciuna lui este cu atât mai gravă pentru că a fost făcută în spaţiul public. Dan Şova rămâne astfel un om mincinos, care împroaşcă cu noroi fără scrupule şi fără ruşine”, susţine Monica Macovei într-o declaraţie, citată de AGERPRES.

În octombrie 2013, Tribunalul Bucureşti a admis în parte acţiunea depusă de europarlamentar şi l-a obligat pe Dan Şova să plătească câte 5.000 lei către Monica Macovei şi mama acesteia, Silvia Gherghescu, precum şi la publicarea pe cheltuiala sa a hotărârii judecătoreşti în ziarele Jurnalul Naţional şi România Liberă.

Decizia a fost menţinută de Curtea de Apel şi Curtea Supremă, iar această din urmă instanţă a mai stabilit ca Şova să-i plătească Monicăi Macovei şi 4.000 lei reprezentând cheltuieli de judecată.

Monica Macovei l-a dat în judecată pe Dan Şova pentru calomnie în septembrie 2012 şi le-a cerut judecătorilor să îl oblige pe senator la plata unor daune morale de 700.000 lei.

I-am cerut d-lui Dan Şova să prezinte dovezi pentru afirmaţiile calomnioase pe care le-a făcut la adresa tatălui meu, dar nu are nicio dovadă. (…) În acţiunea depusă la Tribunalul Municipiului Bucureşti solicit ca domnul Dan Şova să îşi ceară public scuze pe aceleaşi posturi de televiziune unde a făcut acele afirmaţii, pentru că a minţit populaţia şi m-a calomniat, să publice hotărârea în patru ziare naţionale şi să plătească daune morale în valoare de 700.000 lei”, declara la acea vreme Monica Macovei.

Europarlamentarul arăta că i-a solicitat lui Dan Şova să facă publice dovezile pe care şi-a bazat aceste acuzaţii iar pe 10 septembrie 2012, i-a trimis o scrisoare, înregistrată la Guvern, prin care îi cerea dovezi în scris, însă fostul ministru nu a prezentat nicio probă.

În plângerea depusă la tribunal, Monica Macovei preciza că singura legătură profesională a tatălui ei cu oraşul Giurgiu a fost faptul că în perioada 1945-1950 a avut funcţia de pedagog în această localitate.

Dacă ţi-a plăcut acest articol, urmăreşte Rețeaua de Știri pe Facebook:

SĂNĂTATE