Home Eveniment Dan Șova ar putea ajunge după gratii

Șova
Sursa Foto: PSD

Curtea Supremă judecă luni contestația depusă de procurorii DNA la decizia de plasare în arest la domiciliu a senatorului Dan Șova.

Pe de altă parte, și avocații lui Șova au contestat decizia de arestare la domiciliu și cer ca fostul ministru să fie lăsat în libertate.

Pe 4 decembrie, un judecător de drepturi și libertăți de la Înalta Curte de Casație și Justiție a decis ca Şova să fie plasat în arest la domiciliu, în dosarul în care este acuzat de trafic de influenţă în legătură cu un contract de asistenţă juridică de la CET Govora.

În perioada octombrie 2011 – iulie 2014, inculpatul Şova Dan-Coman a pretins sume de bani şi a primit în total 100.000 de euro de la o persoană denunţătoare, în schimbul traficării influenţei sale reale pe care o avea pe lângă inculpatul Bălan Mihai, director general al centralei de energie termică CET Govora SA, astfel încât acesta din urmă să asigure încheierea unui contract de asistenţă juridică cu o anumită societate de avocatură, contract de tip abonament lunar, la o valoare de 10.000 euro/lună, susţin procurorii.

Senatorul ar fi folosit cea mai mare parte a banilor primiți pentru a achita un imobil cumpărat în București.

Tot în legătură cu CET Govora, Dan Șova mai are un dosar penal în care este acuzat că a adus un prejudiciu peste un milion de euro după ce i-a forțat pe directorii complexului energetic să semneze două contracte de asistență juridică cu firma sa de avocatură.

În perioada 2006 – 2008, suspectul Șova Dan-Coman i-a determinat pe Bălan Mihai – director general și Lepădat Constantin – director economic în cadrul SC CET Govora să încheie două contracte de asistență juridică în termenii impuși de el, cu încălcarea atribuțiilor de serviciu, respectiv a prevederilor legale în vigoare, la acea dată, cu privire la achizițiile publice. Concret, la data de 01.03.2006 și 19.03.2008, SC CET Govora a încheiat cu Societatea Civilă de Avocați „Șova și Asociații” două contracte distincte de asistență juridică având ca obiect asistență juridică/consultare/reprezentare și plata unor onorarii de succes în valoare de 667.409,20 euro și respectiv de 1.822.928,24 lei, arată un comunicat al DNA.

Potrivit procurorilor, cele două contracte au fost încheiate în condițiile în care firma „Șova și Asociații” avea deja semnat un contract cadru de asistență juridică cu CET Govora.

Dan Şova este acuzat şi în Dosarul Turceni-Rovinari, în care a fost trimis în judecată alături de fostul premier Victor Ponta.

Dacă ţi-a plăcut acest articol, urmăreşte Rețeaua de Știri pe Facebook:

SĂNĂTATE