Home Ştirile zilei Darius Vâlcov rămâne arestat

Sursa Foto: Darius Valcov via Facebook

Darius Vâlcov va rămâne în arest preventiv, conform deciziei date de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie care a admis contestaţia DNA. Tot la Instanţa Supremă, la un alt complet, Vâlcov primise arest la domiciliu însă acea decizie nu era definitivă. În această după-amiază, judecătorii au decis ca fostul ministru de Finanţe să rămână în spatele gratiilor.

De mai bine de o lună de zile, Vâlcov este arestat în dosarul în care procurorii DNA îl acuză de trafic de influenţă şi spun că fostul demnitar ar fi primit aproape două milioane de euro în perioada în care era primar de Slatina. Banii ar fi fost oferiţi de afaceristul Theodor Berna, pentru ca la acea vreme Vâlcov să intervină pentru el în câştigarea unor licitaţii în judeţul Olt, susţine Direcţia Naţională Anticorupţie.

Darius Vâlcov este pus sub acuzare şi pentru infracţiunii de efectuare de operaţiuni financiare, respectiv acte de comerţ incompatibile cu funcţia de primar, ulterior cu cea de senator şi ministru. Scandalul penal este legat de folosirea unor informaţii deţinute prin prisma funcţiei pe care a deţinut-o la un moment dat şi folosirea acestor informaţii în firme pe care le-ar fi controlat prin interpuşi. Astfel, ar fi dirijat informaţii în interes propriu.

Banii negri şi bunurile câştigate fraudulos ar fi fost ascunse, spun procurorii, la un apropiat al lui Vâlcov. La percheziţii au fost găsiţi 90.000 dolari, peste un milion de lei, mai multe lingouri de aur şi tablouri valoroase. Ar fi vorba despre 101 tablouri despre care DNA spune că Vâlcov le-ar fi cumpărat prin interpuşi cu bani din presupusele infracţiuni.

Dacă ţi-a plăcut acest articol, urmăreşte Rețeaua de Știri pe Facebook:

SĂNĂTATE