Home Extern David Bowie a murit răpus de cancer

david bowie
Sursa Foto: digitaltrends.com

Celebrul muzician britanic David Bowie a murit duminică seara. Bowie, în vârstă de 69 de ani, a decedat după ce acum un an și jumătate a descoperit că suferă de o boală incurabilă, cancerul.

David Bowie a murit în pace astăzi înconjurat de familia sa după o luptă curajoasă de 18 luni cu cancerul. În timp ce mulți dintre voi ne vor fi alături în această pierdere, vă rugăm să respectați intimitatea familiei în această perioadă de durere, se arată într-un mesaj postat pe contul oficial de Facebook al muzicianului.

Pe 8 ianuarie, David Bowie împlinise 69 de ani, iar, cu ocazia aniversării, artistul a lansat cel de al 28-lea album din cariera sa, intitulat “Blackstar”.

David Bowie a fost celebru atât pentru muzica pe care o cânta și o compunea, dar și ca producător şi inginer de sunet şi a câştigat mai multe premii BRIT, MTV Music Video şi Grammy.

David Bowie, o carieră de 50 de ani

Activ pe parcursul a cinci decenii pe scena muzicală mondială, Bowie a fost considerat un influent inovator, în special datorită pieselor sale din anii ’70.

Printre cele mai cunoscute albume ale sale se numără materialele discografice “Space Oddity”, “Ziggy Stardust”, “The Man Who Sold the World”, “Station to Station”, “Let’s Dance”, sau “The Buddha of Suburbia” (1993). Albumele starului britanic s-au vândut în peste 140 de milioane de copii pe plan mondial.

Într-un sondaj realizat în anul 2002, de BBC, David Bowie s-a clasat pe poziţia a 29-a în clasamentul celor mai mari 100 de artişti britanici din lume.

Iar în 2004, revista Rolling Stone l-a clasat pe Bowie pe locul al 39-lea în topul celor mai buni 100 de artişti rock din toate timpurile.

Dacă ţi-a plăcut acest articol, urmăreşte Rețeaua de Știri pe Facebook:

SĂNĂTATE