Home Extern David Bowie, incinerat în secret

david bowie
Sursa Foto: musicfeeds.com.au

Trupul neînsuflețit al lui David Bowie a fost incinerat fără ca familia și prietenii celebrului artist să fie prezenți la eveniment.

De altfel, înainte să moară, David Bowie spusese tuturor că nu vrea să aibă servicii funerare sau vreo comemorare publică, iar apropiaţii i-au respectat dorinţa.

Potrivit unor surse citate de The Mirror, trupul cântărețului a fost incinerat în secret la puțin timp după ce Bowie a încetat din viață.

Ultima dorință a lui David Bowie

Bowie, care s-a luptat 18 luni cu cancerul, i-a încredinţat soţiei sale, Iman, ultimele dorinţe. Cea mai fierbinte dorinţă a lui a fost ca aceasta să îşi amintească momentele frumoase petrecute împreună, muzica pe care a compus-o şi nu ultima lui perioadă şi nici incinerarea.

El a solicitat ceea ce se numeşte “o incinerare directă” la un centru medical din statul New York. Aceasta este descrisă ca fiind cel mai simplu mijloc de a face să dispară rămăşiţele pământeşti ale cuiva, imediat după deces, fără omagii, vizite la pompe funebre sau ceremonie.

Conform procedurii, cadavrul este dus de la locul morţii direct la crematoriu, unde se face incinerarea imediat după completarea actelor. Cenuşa este predată familiei, dacă defunctul nu a dat altă indicaţie. Procedeul este şi cel mai ieftin, costând între 700 şi 900 de dolari.

Din mai multe puncte de vedere, nu sunt necesare funeralii ca să ne amintim de David… Este suficientă muzica lui. A vrut doar să poată dispărea. Fără tam-tam, spectacol, izbucniri ale fanilor. Era stilul său. “Blackstar” a fost un mijloc destul de bun pentru el să îşi ia adio, a declarat un apropiat al cântărețului.

David Bowie a murit duminică seara după ce acum un an și jumătate a descoperit că suferă de o boală incurabilă, cancerul.

Pe 8 ianuarie, David Bowie împlinise 69 de ani, iar, cu ocazia aniversării, artistul a lansat cel de al 28-lea album din cariera sa, intitulat “Blackstar”.

Dacă ţi-a plăcut acest articol, urmăreşte Rețeaua de Știri pe Facebook:

SĂNĂTATE