Home Eveniment David Cameron îşi anunţă demisia: “Nu sunt căpitanul care să conducă ţara...

Sursa Foto: Facebook

La mai puţin de 12 ore de la închiderea urnelor, David Cameron, premierul Marii Britanii, îşi anunţă demisia. Va mai continua însă să stea la cârma guvernului încă trei luni şi va răspunde şi în faţa întrebărilor Consiliului European, privind decizia istorică luată în urma referendumului.

51,9 dintre britanici au ales EXIT, ceea ce înseamnă peste 17 milioane de voturi pentru ieşirea din Uniunea Europeană.

Iată principalele declaraţii ale premierului conservator David Cameron:

Voinţa britanicilor trebuie să o ascultăm, nu este o decizie luată cu uşurinţă. În întreaga lume, oamenii s-au uitat cu atenţie să vadă ce hotăreşte Regatul Unit, şi pieţele şi investitorii. Îi asigur că Regatul Unit este puternic. Trebuie acum să ne pregătim pentru o negociere cu Uniunea Europeană. Trebuie să participe şi Guvernul Scoţiei şi al Irlandei de Nord, pentru a fi protejate. Suntem puternici din punct de vedere economic.

Nu regret nimic, nu retrag nimic. Mi-am exprimat credinţa că ţara noastra este mai protejată în interiorul Uniunii Europene. Cred ca ţara are nevoie de noi conducători. Nu cred că eu este bine să fiu capitanul care duce ţara noastră catre destinaţia următoare, cred că trebuie să existe un nou prim-ministru, voi contiua în această poziţie doar în următoarele 3 luni.

Am vorbit cu Majestarea Sa Regina, i-am arătat care sunt măsurile pe care le iau, negocierile cu UE trebuie să înceapă în mandatul unui nou premier.

Voi participa la Uninunea Consilului European, pentru a explica decizia britanicilor şi propria mea decizie.

Ţara noastră este o ţară specială, avem multe avantaje.

Suntem o mare naţiune comercială, la care contribuie şi stiinţele, şi artele, putem fi model ca democraţie multirasială. 

Am spus dinainte ca Marea Britanie poate supravietui şi în afara Uniunii Europene.  

Mă bucur că am fost prim-ministrul Marii Britanii. 

Consecinţele ieşirii Marii Britanii din Uniunea Europeană sunt dezastruoase pe piaţa valutară. Iar BREXIT pare că a deschis Cutia Pandorei. Sunt voci care vorbesc despre referendum privind ieşirea din blocul comunitar a mai multor ţări.

Dacă ţi-a plăcut acest articol, urmăreşte Rețeaua de Știri pe Facebook:

SĂNĂTATE