Home Economic De ce nu îi priește lui Ponta vizita la arabi

Sursa Foto: Facebook

Premierul Victor Ponta este într-o vizită de 5 zile în țările arabe, dar, după cum el însuși declară, a fost îngrijorat de mai multe proiecte care au loc în țară. Ponta a scris pe contul său de Facebook următorul mesaj:

“Am urmărit azi cu mare emoție două evenimente:
1. Prima zi de aplicare a cardului de sănătate;
2. Sistemul de taxare rapidă la bariera de la Cernavodă.
Dacă nu am văzut deloc știri înseamnă că totul a funcționat fără probleme! Sper să rămână așa (felicitări Miniștrilor Bănicioiu și Rus și tuturor celorlalți care au muncit pentru implementare!!)”

Victor Ponta şi-a început vineri vizita în Qatar, el fiind primit pe Aeroportul Internaţional din Doha de ministrul Educaţiei din această ţară, Mohammed Abdul Wahed Al Hammadi. Este prima vizită la nivel de prim-ministru român în această ţară de la stabilirea relaţiilor diplomatice în urmă cu 25 de ani între România şi Qatar. Ministerul Afacerilor Externe a anunțat că nivelul schimburilor comerciale dintre cele două state a crescut anul trecut cu 28% faţă de 2013, situându-se la 61,43 milioane de dolari. România exportă în Qatar în principal produse alimentare, îmbrăcăminte, textile cauciucuri şi produse chimice şi importă ţiţei şi produse petrochimice. La sfâşitul anului 2014, în Qatar erau înregistraţi circa 2.000 de cetăţeni români, cu statut de rezident, relatează Agerpres.

Ponta se află până pe 5 mai într-un turneu în ţările arabe. Ponta s-a întâlnit joi cu Regele Arabiei Saudite, iar în zilele următoare mai are programate vizite oficiale în Kuweit şi Emiratele Arabe Unite. Potrivit unui comunicat dat publicităţii de Guvern, România încearcă să consolideze legăturile cu ţările arabe în diverse sectoare, precum construcţiile, infrastructura, agricultura, industrie, energie (petrol şi gaze), IT, turism, sănătate. De asemenea, vor fi discutate și aspecte privind cooperarea în domeniul universitar. De asemenea, Guvernul anunţă că vor fi semnate acorduri şi protocoale în educație, turism, sănătate, transport aerian, petrol și gaze. O altă temă o reprezintă evoluţiile de securitate din regiune.

Dacă ţi-a plăcut acest articol, urmăreşte Rețeaua de Știri pe Facebook:

SĂNĂTATE