Home Sanatate De ce percepem diferit FRUMUSEŢEA. Diferenţele de la o persoană, la alta

Atracţia fizică pare a fi un secret bine păstrat. Ce ne face să ne placă o anumită persoană? Frumuseţea nu este universală şi o percepem diferit, de la o persoană la alta. Mulţi cercetători au încercat să afle de ce este aşa, iar un ultim studiu, realizat de specialişti din America, are un rezultat suprinzător.

Au fost analizate răspunsurile date de gemeni monozigoţi şi dizigoţi, pentru a stabili ce anume determină atracţia fizică.

Subiecţii studiului nu au fost aleşi întâmplător, pentru că, până acum, răspunsul cel mai des întâlnit era că genetica este definitorie în stabilirea preferinţelor în relaţiile interumane. Iar noua descoperire arată tocmai contrariul.

547 de gemeni monozigoţi (cei provenind dintr-un singură celulă-ou, care posedă același patrimoniu genetic şi acelaşi sex) şi 214 gemeni dizigoţi ( provin din fecundarea a două ovule și nu posedă în comun decât jumatate din patrimoniul lor genetic) au fost puşi să facă un clasament al celor mai frumoase chipuri. Le-au fost prezentate 98 de feţe masculine şi 102 imagini feminine. Întrebările erau simple: Care este cea mai frumoasă fată, dar cel mai sexy băiat?

Reacţiile au arătat că răspunsurile depind de mediul în care trăieşte fiecare persoană, şi nu de genele lui, anunţă revista Sante Magazine.

Analiza oamenilor de ştiinţă a arătat că nu întotdeauna gemenii monozigoţi, care împărtăşesc acelaşi ADN, au şi aceeaşi preferinţă cu privire la atractivitatea unei persoane. Au  fost prea puţine cazurile când genetica şi-a spus puternic cuvântul. Astfel, rezultatul final arată că 78 la sută este amprenta mediului şi vieţii individuale în percepţia frumuseţii.

Cei care cresc în aceeaşi familie nu sunt mai puternic influenţaţi în alegerile partenerilor de ideile regăsite în familie, ci mai mult de experienţa personală. Prima dragoste are un impact puternic şi deseori oamenii sunt influenţaţi să compare chipul cu cel al primei persoane iubite.

De asemenea, relaţiile de prietenie şi poveştile din mass-media ne pot influenţa în stabilirea a ceea ce este frumos şi ce nu. De altfel, stă în reflexul nostru de a compara feţe cu anumite sentimente pozitive din istoricul trăirilor.

Dacă ţi-a plăcut acest articol, urmăreşte Rețeaua de Știri pe Facebook:

SĂNĂTATE