Home Eveniment Decizia judecătorilor în privinţa arestării fugarului Sebastian Ghiţă

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis să respingă cererea DNA privind arestarea fostului deputat Sebastian Ghiţă. Procurorii au cerut mandatul de arestare pentru a-l putea da în urmărire naţională şi internaţională. Fostul demnitar este dispărut de mai bine de o săptămână.

Totuşi, judecătorii au fost de acord să menţină măsura de a-i interzice să părăsească ţara şi să rămână sub control judiciar pe cauţiune. Marţi, 27 decembrie, s-a judecat contestaţia DNA, după o decizie mai veche a magistraţilor de a-i ridica această interdicţie.

Fostul deputat Sebastian Ghiţă a fost dat în consemn la frontieră, dar nu sunt informaţii oficiale dacă acesta se mai află sau nu în România.

Ultima oară a fost văzut luni, pe 19 decembrie, la un eveniment organizat de SRI, la care Ghiţă a fost chemat în calitate de fost membru al comisiei parlamentare de control al serviciului secret.

Mai mulţi dintre colegii săi au povestit că acesta s-a comportat normal, s-a întreţinut cu o parte a celor prezenţi, fără să stea de vorbă însă cu vreunul dintre şefii SRI.

De acolo, Sebastian Ghiţă a plecat spre locuinţa sa din Ploieşti. Era filat însă de câteva zile, fapt confirmat de surse judiciare citate de Antena 3.

Echipajul de supraveghere l-ar fi pierdut pe DN1, după ce şoferul fostului parlamentar a călcat până la fund pedala de acceleraţie. Poliţiştii le-ar fi spus superiorilor că maşina lui Ghiţă ar fi ajuns chiar la 200 de km/oră.

Cum câştigă statul român 13 milioane de euro de pe urma fugii lui Sebastian Ghiţă

Ulterior, reprezentanţii poliţiei au transmis că, în baza ordonanţei procurorilor, acesta era doar supravegheat tehnic, ceea ce înseamnă că era interceptat, iar telefonul său era urmărit în permanenţă. Dar, în cazul în care Ghiţă ar fi aruncat telefonul mobil sau l-ar fi plasat într-un alt loc, anchetatorii ar fi putut fi uşor păcăliţi.

Marţi,  20 decembrie, Sebastian Ghiţă era chemat la sediul Poliţiei Prahova. Cum nu a mai ajuns, poliţiştii i-au anunţat şi pe cei de la DNA de dispariţia politicianului.

De aici s-a pus în mişcare întreaga acţiune de căutare, care a vizat inclusiv locuinţe ale rudelor şi apropiaţilor acestuia.

Fostul parlamentar este sub control judiciar în dosarul “Tony Blair”, în care a fost citat miercuri, 21 decembrie, dar nu a mai ajuns. In acel moment, procurorii au eliberat un mandat de aducere, care nu a putut fi pus în executare până în acest moment, pentru că Sebastian Ghiţă nu a fost găsit de către ofiţeri de poliţie judiciară, care lucrează cu procurorii DNA.

Dacă ţi-a plăcut acest articol, urmăreşte Rețeaua de Știri pe Facebook:

SĂNĂTATE