Home Extern Decizie istorică pentru mişcarea gay

Curtea Supremă a SUA a confirmat luni interzicerea terapiei pentru tinerii gay, refuzând să se autosesizeze în acest dosar.

Cea mai înaltă instanță americană a confirmat interzicerea în statul New Jerseya unei terapii pentru copii care încerca să schimbe orientarea sexuală a tinerilor gay. Înalta Curte nu a comentat însă documentul, care enumeră toate cazurile pe care ea refuză să le examineze.

Într-unul dintre cazuri, King vs. Christie, instanța respinge plângerea unor militanți anti-gay care voiau autorizarea unei terapii destinate tinerilor homosexuali. Guvernatorul statului New Jersey, Chris Christie, o interzisese, iar o curte de apel confirmase interdicția.

În iunie 2014, Curtea Supremă refuzase de asemenea să analizeze interzicerea unei terapii similare în California.

În 1973, Asociația Americană de Psihiatrie a considerat că homosexualitatea nu este legată de o tulburare mintală care poate face obiectul unei terapii.

Într-un al doilea caz, Curtea i-a refuzat unei deținute transsexuale din Massachusetts, condamnată pentru uciderea partenerei sale de viață, dreptul de a beneficia de un tratament chirurgical.

La sfârșitul lui iunie, Curtea Supremă a SUA trebuie să ia o decizie istorică privind constituționalitatea căsătoriilor între persoane de același sex. Ea va statua în legătură cu dreptul persoanelor homosexuale care vor să se căsătorească, după ce săptămâna trecută a ascultat argumentele unor cupluri homosexuale care vor să se căsătorească sau care vor recunoașterea căsătoriei lor peste tot și a unor state care interzic mariajul acestora, scrie AGERPRES.

Dacă ţi-a plăcut acest articol, urmăreşte Rețeaua de Știri pe Facebook:

SĂNĂTATE