Home Politică Declaraţie revoltătoare a finului lui Ponta despre pensiile nesimţite din Parlament

Sursa Foto: Facebook

Finul lui Victor Ponta, deputatul Marius Manolache, are o explicaţie revoltătoare pentru pensiile speciale pe care şi le-au votat parlamentarii. Acesta susţine că introducerea acestora este o chestiune de bun simţ,

Eu cred că nu putem să punem egalitate între un demnitar, înalt funcţionar public, care are o răspundere extraordinară şi un cetăţean normal, fie el muncitor, inginer, medic,  şamd, a declarat Marius Manolache pentru Gândul.

Deputatul nu are vreo problemă nici cu sumele care ar urma să fie încasate. Un parlamentar cu un mandat în Legislativ ar urma să primească o indemnizaţie suplimentară la pensie de aproximativ 1.550 de lei. Două mandate ar urma să fie recompensate cu o pensie suplimentară de 3.100 de lei, iar aleşii cu minimum trei mandate ar urma să-şi adauge la pensie 4.600 de lei în plus, în fiecare lună.

Eu până la pensie mai am vreo 30 de ani. Imaginaţi-vă că în 30 de ani nu ştiu ce o să se întâmple, nu mi se pare o chestiune extrem de ridicolă, având în vedere că un supliment de 1.000 de lei ar însemna foarte mult raportat la alţi demnitari sau funcţionari publici. Imaginaţi-vă că judecătorii de la CCR au salarii de aproape 10.000 de euro pe lună, judecătorii de la Înalta Curte la fel, noi avem 1.000 de euro pe lună, a afirmat finul lui Ponta.

Sursa video: Gandul

Declaraţia lui Manolache se adaugă afirmaţiilor extrem de agresive ale colegilor săi, disperaţi să îşi obţină aceste beneficii.

Nu campaniile de presă fac un Parlament puternic şi dumneavostră, astăzi, tu decizi, nu liderii care au locul asigurat pe listă. Luaţi Parlamentul în mâinile dumeavoastră. Dacă pe 16 decembrie cetăţenii şi-au luat ţara înapoi, acum este rândul să vă luaţi Parlamentul înapoi, pentru un parlament curat, puternic, perfecţionist, a spus deputatul PSD Anghel Stanciu.

La rândul său, senatoarea Cristiana Anghel a afirmat despre pensia specială pe care şi-au acordat-o parlamentarii că este una “amărâtă”

Cei care sunt atât de populişti şi spun vai, ne pasă de cei de acasă, oare aşa e? Ce afaceri aveţi, domnilor? Chiar veţi trăi din pensia asta amărâtă pe care o votaţi azi? Ne gândim că acest Parlament are o cotă scăzută de credibilitate, da. Dar e din cauza presei, care niciodată nu a prezentat sursele de finanţare. Această pensie este o recompensă a meritelor parlamentarilor, a afirmat aceasta.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat miercuri că va analiza textul legii privind pensiile speciale ale parlamentarilor înainte de a decide dacă o va promulga.

Dacă ţi-a plăcut acest articol, urmăreşte Rețeaua de Știri pe Facebook:

SĂNĂTATE