Home Economic Defecțiune la Cernavodă. Un reactor nuclear a fost oprit

Reactorul 1 de la centrala nucleară Cernavodă a fost oprit de urgență în această dimineață. Potrivit reprezentanților companiei, unitatea a fost deconectată de la Sistemul Energetic Național din cauza unei defecțiuni. De asemenea, mai arată reprezentanții societății, nu există niciun pericol pentru populație.

Societatea Națională Nuclearelectrica S.A. informează că în dimineața zilei de 10 iunie 2015, Unitatea 1 a CNE Cernavodă a fost deconectată în mod controlat de la Sistemul Energetic Național pentru efectuarea unor lucrări de remediere a unor defecțiuni punctuale în partea de evacuare a puterii electrice. Această intervenție se va efectua cu reactorul la putere și nu va afecta securitatea nucleară a reactorului, a personalului de exploatare, a populaţiei şi a mediului înconjurător. – se arată într-un comunicat de presă dat de Nuclearelectrica.

Reprezentanții companiei de stat nu au dat însă niciun termen de repornire a unității.

Reactorul 1 a mai fost oprit și la începutul lunii aprilie tot pentru remedierea unor defecțiuni. Atunci unitatea a fost repornită după două zile.

Dacă ţi-a plăcut acest articol, urmăreşte Rețeaua de Știri pe Facebook:

SĂNĂTATE