Home Economic Delegația FMI vine marți în București. Ce vor oficialii fondului de la...

Misiunea tehnică a FMI, Comisiei Europene și Băncii Mondiale revine marți în România pentru a discuta cu Guvernul punctele asupra cărora nu s-a căzut de acord până acum în cadrul negocierilor. Există mai multe teme în dezbatere, dar autoritățile române susțin că s-au făcut progrese și în aceste situații.

“Aspectele asupra cărora nu s-a căzut de acord, în acordul discuțiilor anterioare, au fost cele legate de rezolvarea problemelor la CE Oltenia și Hunedoara și de liberalizare a pieței gazelor. În acest caz s-au făcut progrese, le vom discuta cu reprezentanții misiunii și le vom anunța ulterior”, a precizat Alexandra Cojocaru, director în cadrul Ministrului Finanțelor Publice, citată de AGERPRES.

Aceasta susține de asemenea că nu există riscul depășirii pragului de 3% deficit bugetar, cerut de FMI, deoarece s-au adus o serie de amendamente la Codul Fiscal care vor face ca această țintă să nu fie depășită. Oficialul Ministerului finanțelor a declarat că încheierea acordului cu instituțiile internaționale și încadrarea în țintele bugetare asumate sunt două dintre recomandările Comisiei Europene pentru România.

Dacă ţi-a plăcut acest articol, urmăreşte Rețeaua de Știri pe Facebook:

SĂNĂTATE