Home Politică Deputatul care a scris despre protestatari că sunt “nazişti”, “cretini” şi “animale”...

Deputatul Cătălin Beciu, care a provocat un uriaş scandal în mediul online după ce i-a jignit pe românii care au protestat faţă de legea graţierii s-a autosuspendat din funcţia de vicepreşedinte al ALDE.

Anunţul a fost făcut de Beciu pe pagina sa de Facebook.

Trecerea “pe persoană fizică”, din postarea de aseară, înseamnă autosuspendare. De ce? Pentru că am avut o reacție care astârnit patimi, tonul fiind nepotrivit, în mod evident, dar şi pentru că am nevoie de ridicarea tuturor constrângerilor care m-ar putea împiedica să îmi exprim opiniile. Mă refer la fond, nu la formă. Am trimis deja documentul…, a scris Beciu.

În seara protestului din Capitală, Beciu a lansat, tot pe Facebook, un atac la adresa celor care participau la mitinguri.

Ieri a avut loc prima manifestaţie nazistă, din ultimii şaptezeci de ani, în România. Au iesit nişte cretini care vor tortură în locul privării de libertate şi lagăre de exterminare în locul închisorii. Mai vor şi încălcarea Constituţiei, care garantează dreptul la demnitate şi la tratament uman. Animalelor, mi-e scârbă de voi. De toţi ăia care aţi fost pe stradă, aseară. Atât de scârbă încât aş ieşi împotriva voastră, tot acolo, în stradă. Doar că vreau să fiu sigur că pot să respect Constituţia, care vă garantează dreptul la viaţă… Astăzi, nu sunt sigur. Fac spume când văd nazişti. Multe spume. Jos Kovesi, Iohannis, Mungiu Micţiunedi şi, în general, jos cretinii şi naziştii!’, a scris acesta.

Postarea a fost ulterior ştearsă.

Peste 3.000 de persoane au ieșit în stradă, miercuri seară, în București, pentru a protesta față de proiectul legii grațierii. Alte câteva sute de oameni au participat la proteste asemănătoare la Sibiu, Iași, Timișoara, precum și în alte orașe ale țării.

Dacă ţi-a plăcut acest articol, urmăreşte Rețeaua de Știri pe Facebook:

SĂNĂTATE