Home Politică “Deputatul puilor”, Florin Popescu, a demisionat din Parlament

Florin Popescu
Sursa Foto: Facebook

Deputatul Florin Popescu şi-a anunţat miercuri demisia din Parlament, chiar de la tribuna Camerei Deputaţilor. Acesta a declarat ulterior jurnaliştilor că intenţionează să se retragă din politică pentru a se odihni.

Florin Popescu a fost condamnat pe 4 decembrie 2015 de Înalta Curte de Casație și Justiție la doi ani închisoare cu executare în dosarul în care este acuzat că a cerut zeci de tone de pui grill pe care le-a distribuit în scop electoral la alegerile locale din 2012.

Decizia nu este definitivă și poate fi atacată cu apel.

Florin Popescu a fost trimis în judecată de DNA în iunie 2014, pentru săvârșirea infracțiunilor de folosire a influenței, de către o persoană care îndeplinește o funcție de conducere într-un partid, în scopul obținerii pentru sine ori pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite.

În rechizitoriu, procurorii au reținut că, în 2012, Florin Popescu, folosindu-și influența și autoritatea ce decurgeau din funcțiile de președinte al unui partid politic, organizația județeană Dâmbovița și vicepreședinte al aceleiași formațiuni politice la nivel național, l-a determinat pe un denunțător să-i remită mai multe foloase necuvenite.

Acestea au constat în cantitatea de 60.992 kg pui grill, în valoare de 485.500 lei, pe care ulterior a distribuit-o, în scop electoral, cetățenilor din județul Dâmbovița, cu ocazia campaniei electorale, pentru alegerile locale, din luna iunie 2012. În acea perioadă, Florin Popescu a candidat și el pentru obținerea unui nou mandat în funcția de președinte al Consiliului Județean Dâmbovița, au susţinut anchetatorii, potrivit Agerpres.

Florin Popescu s-a remarcat drept unul liderii PDL, fiind unul dintre apropiaţii Elenei Udrea.

Dacă ţi-a plăcut acest articol, urmăreşte Rețeaua de Știri pe Facebook:

SĂNĂTATE