Home Eveniment Valerian Vreme, audiat la DNA într-un dosar cu un prejudiciu de un...

Deputatul Valerian Vreme a fost audiat marţi la Direcţia Naţională Anticorupţie într-un dosar privind devalizarea Poştei Române. Numele fostului ministru apare în dosarul în care procurorii DNA l-au reţinut pe 26 mai pe Marius Constantin Fecioru, fost secretar de stat în Ministerul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale.

“S-au lămurit, cred, lucrurile în privinţa neimplicării mele. Sunt şi dovezi că (n.r. felicitările) au fost plătite. Au fost făcute de fabrica de timbre de la Poşta Română şi au fost plătite. (…) Eu, personal (n.r. le-am plătit). Sunt chitanţele toate, deci aceste aspecte le-am lămurit”, a spus Vreme la ieșirea de la DNA, citat de AGERPRES

Potrivit procurorilor, Poşta Română a fost folosită în anul 2011 pentru a distribui 14.280 de felicitări de Crăciun, destinate electorilor lui Valerian Vreme din judeţul Bacău.

“În considerarea faptului că l-a determinat pe Constantin Olimpiu Nicolae să dea dispoziţii care au dus la prejudicierea Companiei Naţionale Poşta Română şi a faptului că încă menţinea în funcţiune, prin influenţa pe care o avea asupra lui Constantin Olimpiu Nicolae, mecanismul de fraudare arătat, Pribescu Mioara, în 21 decembrie 2011, a solicitat lui Zaverdeanu Mihai Şerban şi apoi a obţinut, având susţinerea lui Marius Constantin Fecioru, un folos pentru altul, respectiv: preluarea de la Ministerul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale, dintr-un birou folosit de acesta din urmă (unde era depozitată provizoriu), a corespondenţei ministrului Valerian Vreme (reprezentând 14.280 de felicitări de Crăciun), destinate electorilor săi din judeţul Bacău şi predarea ei pentru a fi distribuită de către CN Poşta Română SA, dar cu asumarea de Terradox Solutions a costurilor pe care ar fi trebuit să le suporte ministrul.”, declarau surse judiciare, pentru AGERPRES.

În acest dosar penal, fostul secretar de stat Constantin Fecioru şi Mioara Pribescu, fost şef în Poşta Română, au fost plasaţi în arest la domiciliu în dosarul în care sunt acuzaţi de corupţie în legătură cu distribuirea corespondenţei fără încasarea preţului serviciului.

Conform unor surse judiciare, în perioada mai 2011 – 2012, din dispoziţia lui Constantin Olimpiu Nicolae, fost director Logistică în cadrul Poştei Române, la instigarea şi sub autoritatea Mioarei Pribescu, fost director executiv al Companiei Naţionale Poşta Română, şi a lui Marius Constantin Fecioru, a fost distribuită în mod repetat, de Poşta Română, fără facturare, corespondenţă prelucrată în poştă hibridă, provocând companiei naţionale un prejudiciu de peste 1,1 milioane de lei.

Pentru distribuirile frauduloase, în evidenţa Poștei Române nu există procese verbale de predare-primire și lipsesc şi volumele de trimiteri poştale, scrie AGERPRESS.

 

Dacă ţi-a plăcut acest articol, urmăreşte Rețeaua de Știri pe Facebook:

SĂNĂTATE