Home Ştirile zilei Detalii incredibile despre spionajul lui Gheorghe Nichita

Sursa foto: bzi.ro

Gheorghe Nichita își trimitea subordonații din Poliţia Locală Iaşi și în alte orașe să îi verifice pe care despre care credea că au legături cu fosta sa amantă, Adina Samson. Unul dintre oamenii primarului a fost trimis la Cluj Napoca pentru a afla informaţii despre un om de afaceri britanic.

Pe 15 martie, Gheorghe Nichita a fost interceptat în timp ce îi dădea indicații lui Ştefan Avârvarei despre operațiune:

Nichita: Ştefane, băieţii ăia ai noştri nu pot să vadă la Cluj despre el toate amănuntele, toate datele?
Avârvarei: Păi da nu ştiu, ce să mai… să-i trimit până acolo?
Nichita: Da, adică mă interesează toată viaţa lui.
Avîrvarei: Aha.
Nichita:: Cu cine este…
Avârvarei: Haideţi c-am să încerc.
Nichita: E însurat, nu-i însurat, are soţie aici, nu are aici, are la Londra, unde-o are…
Avîrvarei: Încerc să aflu, am să vorbesc cu ei şi nu ştiu, mâine să-i trimit.
Nichita: Da, păi vreau cât mai rapid, îmi trebuie într-o zi, două să ştiu totul.
Avîrvarei: Da.
Nichita: Dacă nu reuşeşti spune-mi, că trimit pe altcineva dacă nu”.

Cel care a fost trimis la Cluj este Ion Dumitraşcu, un angajat al societăţii de salubritate din Iaşi. Acesta l-a contactat pe afaceristul britanic sub pretextul derulării unor afaceri, încercând astfel să obţină detalii despre el.

“Datele obţinute de către Dumitraşcu Ionuţ în perioada 17 – 18 martie 2015 au fost transmise către Nichita Gheorghe, care i-a comunicat angajatului SC Salubris SA totodată ce atitudine să adopte în întâlnirile cu cetăţeanul englez. De asemenea, la instigarea primarului Nichita Gheorghe, cardul lui Dumitraşcu Ionuţ a fost alimentat în două rânduri cu sume de aproximativ 1.000 lei”, se mai arată în referatul DNA, citat de Agerpres.

Nichita i-a făcut cadou amantei un telefon ca să o spioneze

Primarul îi făcuse cadou Adinei Samson un telefon mobil, dar pe care instalase un program de spionare. Astfel, el știa tot timpul ce făcea, unde se afla și cu cine vorbea aceasta. Procurorii spun că sistemul fusese cumpărat special de Gheorghe Nichita luna trecută, iar de supravegherea Adinei Samson se ocupa unul dintre șefii Poliției Locale. 

În cursul lunii aprilie 2015, pentru a avea un control permanent asupra activităților zilnice ale persoanei supravegheate, inculpatul Avîrvarei Ștefan, determinat de inculpatul Nichita Gheorghe, a achiziționat un program informatic conceput în scopul de a asigura accesul fără drept la un sistem informatic și a deținut această aplicație pe care a pus-o ulterior la dispoziția acestuia din urmă, în același scop. În cursul aceleiași luni, primarul municipiului Iași, Nichita Gheorghe, l-a determinat pe inculpatul Avîrvarei Ștefan să acceseze fără drept sistemul informatic aparținând persoanei supravegheate, în scopul de a obține date informatice referitoare la locaţia GPS, fotografii, videoclipuri, e-mail-uri, mesaje tip SMS, transmisii de date realizate prin aplicaţii Skype, WhatsApp, se arată în comunicatul DNA

Gheorghe Nichita, împreună cu cei doi subordonați ai săi, vor fi duși la Tribunalul București unde se va judeca cererea procurorilor de arestare a acestora.

Foto: bzi.ro

Dacă ţi-a plăcut acest articol, urmăreşte Rețeaua de Știri pe Facebook:

SĂNĂTATE