Home Politică Dezvăluiri incredibile despre Corina Crețu, comisarul european pentru Politici Regionale

Comisarul european pentru Politici Regionale, Corina Crețu, este acuzată că se comportă total neprofesionist la muncă și că abuzează de funcție pentru a-și pune angajații din staff-ul său să îi facă treburile casnice.

Potrivit jurnaliștilor de la Politico, 9 din 18 persoane din biroul Corinei Crețu și-au dat demisia în doar 12 luni, din cauza dezorganizării, dar și pentru că orice călătorie oficială s-ar transforma repede într-una recreativă, fără să mai urmărească scopul misiunii oficiale.

Jurnaliștii susțin că au și obținut o copie a programului comisarului european din ultimele 12 luni, iar din acesta reiese că lunea, joia și vinerea nu avea programată nicio întâlnire. Potrivit unor surse din rândul angajaților de la Bruxelles, Corina Crețu nici nu venea la birou în zilele respective.

Mai mult, Corina Crețu le cerea angajaților din cabinetul său să îi rezolve diverse treburi personale, cum ar fi să-i duca rufele la spălat, sa îi facă cumpărăturile și să îi plimbe cu mașina rudele.

Potrivit unor surse de la Bruxelles, Corina Crețu fumează în birou deși acest lucru este interzis, iar când i s-a atras atenția, comisarul european ar fi replicat că în România un ministru face ce vrea el.

Într-un interviu acordat săptămâna trecută revistei Politico, Crețu a respins toate acuzațiile și a arătat că are un program extrem de încărcat.

Eu sunt cel care nu spune nu. Am vizitat 24 de țări, am supravegheat toate programele operaționale. Eu prefer mai puțin întâlnirile din birou și prefer ca la o întâlnire să fiu pregătită. De ce să am multe întâlniri în care să nu știu ce să spun. Nu muncesc mai puțin de 10-8 ore pe zi, a declarat Corina Crețu.

Cât despre faptul că își pune angajații să îi facă treburile casnice, Corina Crețu nu a dorit să comenteze.

Nu aș vrea să mă cobor la acest nivel. Nu e corect, a spus comisarul european.

Corina Crețu a fost numită comisar european pentru Politici Regionale în septembrie 2014 și are pe mână fonduri totale de 350 de miliarde de euro. După publicarea articolului în Politico, Corina Creţu s-a declarat şocată de aceste acuzaţii şi a încercat să explice de ce pleacă oamenii de lângă ea.

“De dimineaţă primesc telefoane de la oamenii din echipa mea, şocati de atacul fără precedent şi fara nici o bază reală, apărut în Politico. (…) 

Sunt mândră să am o echipă de profesionişti cu experienţe şi realizări remarcabile. Împreună, am reuşit să avem rezultate deosebite în acest an. Schimbările de personal în cabinetele comisarilor nu sunt excepţionale, în special în primul an de mandat, atunci când mulţi realizează că ritmul de activitate este mult mai alert decât şi-au imaginat atunci când au acceptat această provocare.

Doresc însă să vă sigur pe toţi că onestitatea şi integritatea au stat la baza întregii mele activităţi în ultimii 25 de ani şi că nu voi abdica niciodată de la aceste principii”, a scris Corina Creţu pe Facebook.

Creţu se laudă că, în primul an de mandat, a vizitat 24 de ţări, însă susţine că au fost mereu vizite de lucru încununate cu succes. A avut întâlniri oficiale cu peste 40 de preşedinţi regionali, a participat la 10 dezbateri în Parlamentul European, în Comisii de specialitate sau în plen, iar la Strasbourg a participat la 6 reuniuni ale Consiliilor de Miniştri dedicate politicii de coeziune.

Dacă ţi-a plăcut acest articol, urmăreşte Rețeaua de Știri pe Facebook:

SĂNĂTATE