Home Social Din minunile radarului Poliției Române: Doi cai “pășteau” la o viteză de...

Sursa Foto: Adevarul.ro

O șoferiță din Iași a reușit să dovedească în instanță că un radar al Poliției Române, care surprinsese și mașina ei,  poate avea probleme tehnice. Femeia însoțită de avocat au analizat imaginile și au rămas surprinși să vadă că aparatul mai surprinsese și doi cai care “pășteau” la uluitoarea viteză de 104 km/h.

Jurnaliștii de la Adevărul prezintă cazul Florentinei M., care a contestat procesul verbal încheiat de agenții de poliție pe 9 august 2015. Aceasta a fost oprită în zona localității Podu Ilioaiei și i s-a comunicat că a fost surprinsă pe radar conducând cu 51 de kilometri pe oră peste limita legală. Era o acțiune a Poliției Române, iar echipajele erau așezate în “cascadă”. Agentului care a oprit mașina i s-a transmis prin stație că, în localitatea Sârca, șoferița conducea cu 101 km/h. Ea a fost amendată și i s-a ridicat și permisul de conducere.

Încă de la început, femeia i-ar fi spus polițistului că acea viteză nu ar fi avut cum să fie corectă în timp ce ea se afla în interiorul localității, pentru că este obișnuită să conducă prudent, cu atât mai mult cu cât copiii minori se aflau cu ea în mașină.

Procesul verbal a fost atacatat în instanță, avocatul a arătat că există probleme și la întocmirea acestui act, care nu arăta unde anume a fost surprinsă viteza de 101 km/h, deși aparatul radar are GPS și ar putut specifica borna kilometrică. De altfel, nu erau trecute nici seria și datele de omologare ale dispozitivului de înregistrare .

Când au analizat imaginile aduse în sala de judecată de către reprezentanții Poliției Române, șoferița și avocatul au arătat cum, la aceeași secundă de înregistrare, mașina ei ar fi fost surprinsă rulând cu trei viteze diferite.

Astfel din Imaginile «stop cadru», nr. 9, 10 şi 11, se observă, deşi nu suficient de clar, nici viteza şi nici numărul de îmatriculare, că la ora 16:56:10, deci în timpul aceleiaşi secunde, autoturismul petentei a fost surprins în ordine cronogică, la diferenţă de câteva sutimi de secundă, circulând mai întâi cu viteza de 101 km/h, apoi cu 61km/h şi după aceea cu 99 km/h“, se arată în documentele înaintate instanţei, prezentate de Adevărul.

“Cireașa de pe tort” a fost un alt detaliu. În înregistrări au apărut și doi cai care pășteau liniștiți la marginea drumului. Însă, aparatul radar le-a măsurat viteza asemenea ca la autoturisme. Au fost surprinși cu 104 km/h, ceea ce era, evident, imposibil.

În fața acestor detalii, Judecătoria Pașcani a anulat procesul verbal, a exonerat-o pe șoferiță de amenda de 945 de lei primită şi a anulat şi i s-a restituit și permisul.

Dacă ţi-a plăcut acest articol, urmăreşte Rețeaua de Știri pe Facebook:

SĂNĂTATE