Home Extern VIDEO Doi români, arestați în Italia după ce au atacat un bătrân...

români
Sursa Foto: Captură ilvibonese.it

Doi cetățeni români, un bărbat și o femeie, au fost arestați de autoritățile din Italia, fiind acuzați că au jefuit, ucis și apoi arucat în mare un bătrân de 79 de ani.

Dorel Varga și Stela Rezmuves Gyongyi, de 36, respectiv 35 de ani, au fost prinși de polițiștii din Vibo Valentia, în baza unui mandat de arestare emis de un judecător.

Din rechizitoriu reiese că, în luna august a anului trecut, tânăra l-a abordat în Pizzo Calabro pe Palmo Ciancio, un bătrân de 79 de ani, propunându-i să întrețină relații sexuale.

Bărbatul a acceptat și a mers cu Stela Gyongyi într-un loc izolat, unde a fost atacat însă de complicele acesteia, care l-a lovit și după ce l-a lăsat inconștient, i-a furat 2.000 de euro și telefonul mobil.

Ulterior, cei doi au aruncat în mare trupul bătrânului aflat în agonie, lăsându-l să se înece.

Polițiștii au început o anchetă și au aflat că Palmo Ciancio nu era prima victimă a românilor. Aceștia își făcuseră un obicei din a acționa în acest mod, mai mulți pensionari devenind victimele lor în ultimele luni.

La doar câteva zile după uciderea bătrânului de 79 de ani, ei l-au abordat pe Lorenzo Vacatello, în vârstă de 50 de ani, în apropierea gării din Vibo Marina.

Vacatello a fost atacat și jefuit de obiecte în aur și bani în valoare de 1.500 de euro. Ulterior, el a fost urcat într-o mașină și abandonat de români pe un câmn în apropierea liniei de cale ferată.

Polițiștii nu exclud varianta ca cei doi români să fi avut și alți complici. Anchetatorii bănuiesc că la atacurile asupra lui Ciancio și Vacatello ar fi participat și alte persoane de sex masculin.

De asemenea, procurorii verifică dacă nu cumva este vorba despre o grupare mult mai extinsă, iar Stela Gyongyi nu ar fi singura femeie folosită ca momeală de infractori, mai ales că incidente similare au avut loc și în partea de nord a Calabriei și în Sicilia, scrie Il Giornale di Italia.

Sursa video: Ilvibonese.it via Youtube

Dacă ţi-a plăcut acest articol, urmăreşte Rețeaua de Știri pe Facebook:

SĂNĂTATE