Home Eveniment Două tinere musulmane, agresate pe stradă în Bucureşti

musulmane
Sursa Foto: Andrew Chung/Toronto Star

Două tinere musulmane, în vârstă de 18 ani, care purtau vălul islamic, au fost atacate în plină stradă, în timpul zilei, în zona Moșilor, susţine Asociația Surori Musulmane din România.

Agresorii, 3 băieți și 2 fete, le-au smuls vălurile şi le-au luat la bătaie pe cele două fete, acestea suferind răni la mâini şi în zona capului. Tinerele musulmane au scăpat datorită intervenţiei unui bărbat, potrivit sursei citate.

Asociația Surori Musulmane din România susţine că acesta este cel de-al treilea caz de acest gen înregistrat doar anul acesta, dar şi cel mai grav.

Părinții uneia dintre fete a fost să depună plângere la poliție, dar li s-a dat de înțeles că demersurile lor ar fi cam inutile, susţine Asociaţia.

Ne dorim ca reprezentanții mass-media să fie mult mai responsabili atunci când prezintă știrile, să facă diferența atunci când prezintă teroriștii și dorim să facem un apel la societatea românească să nu cadă în capcana violenței. Musulmanii condamnă aceste acte teroriste și condamnă violența. Musulmanii au fost primele victime ale terorismului, căci ISIS a făcut mii și mii de victime în Irak și Siria înainte de a provoca atentate în Europa. Musulmanii aflați pe teritoriul României sunt pașnici, mai mult de jumătate dintre ei sunt cetățeni români, născuți și educați aici. Nu ne dorim o divizare a societății române, ne dorim să trăim în pace, la fel ca și până nu de mult, să nu mai auzim astfel de cazuri repetate, se arată în comunicatul Asociației Surori Musulmane din România.

Poliţia a confirmat că tatăl uneia dintre tinere a sesizat fapta, dar nu a depus plângere. De asemenea, cele două fete au refuzat să primească îngrijiri medicale.

Având în vedere situaţia înregistrată, în baza art. 292 Cod Procedură Penală, Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti, prin Secţia 8 Poliţie, s-a sesizat din oficiu sub aspectul săvârşirii infracţiunii de loviri sau alte violenţe. În prezent, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 2, se efectuează cercetări în vederea stabilirii tuturor împrejurărilor în care s-a produs evenimentul, pentru identificarea celor 5 tineri şi se depun toate diligenţele pentru preluarea plângerilor şi declaraţiilor persoanelor vătămate. Precizăm că infracţiunea pentru care s-a înregistrat sesizarea din oficiu este condiţionată de plângerea prealabilă a persoanei vătămate, se arată în comunicatul Poliţiei.

Dacă ţi-a plăcut acest articol, urmăreşte Rețeaua de Știri pe Facebook:

SĂNĂTATE