Home Politică Dragnea contraatacă după lovitura lui Iohannis. Răsturnare de situaţie în negocierile privind...

Dragnea
Sursa Foto: PSD

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a anunţat marţi că social democraţii nu vor participa la consultările convocate pentru miercuri la Palatul Cotroceni de către preşedintele Klaus Iohannis.

Consultările se pot face doar in baza art. 103 din Constituţie. Nouă ni se pare straniu că mâine, USR şi PMP nu sunt partide parlamentare, mâine e în funcţiune actualul parlament.  Nu putem să mergem la consultări pentru că vrem să respectăm prevederile Constituţiei, nu mergem la consultări pentru a face exerciţii de imaginaţie. Cred că după ce fiecare deputat şi senator este validat, se pot face consultări şi atunci vom merge, a afirmat Dragnea.

Ulterior, la demersul PSD s-a alăturat și ALDE, indicând aceleași motive.

ALDE a luat act de invitaţia domnului preşedinte Klaus Iohannis de a participa mâine, 14 decembrie, la consultări în vederea formării Guvernului. ALDE apreciază iniţiativa preşedintelui, dar o socoteşte prematură. ALDE consideră că cea mai înţeleaptă cale de urmat acum este chiar cea indicată de textul Constituţiei – se arată într-un comunicat de presă.

Klaus Iohannis nu s-a lăsat nici el prea mult așteptat și a caracterizat atitudinea celor două partide drept “nepoliticoasă”.

Este o atitudine pur şi simplu nepoliticoasă. Nu-mi dau seama ce vor dori să obţină. Cred că greşesc, a spus Klaus Iohannis.

Războiul dintre cei doi are, de fapt, altă miză: fotoliul de premier. În vreme ce Dragnea și-l dorește și pare a fi în pole-position pentru această funcție, Klaus Iohannis i-a dat de înțeles din nou că visele sale vor fi spulberate.

Iohannis a anunţat că îşi menţine punctul de vedere privind criteriile de integritate pe care le va aplica la numirea viitorului premier.

Criteriile de integritate le-am anunţat înainte de campanie, să nu fie discuţii, şi rămân în picioare. Eu nu am condiţionat şi nu am legat criteriile de nicio lege, a declarat Iohannis, la Palatul Cotroceni.

Iohannis îi spulberă visele lui Dragnea de a deveni premier. Primele consultări cu partidele la Cotroceni

Dacă ţi-a plăcut acest articol, urmăreşte Rețeaua de Știri pe Facebook:

SĂNĂTATE