Home Politică Dragnea, despre soarta lui Ponta după trimiterea în judecată: “PSD vrea să...

dragnea govor, dragnea
Sursa Foto: PSD

Preşedintele interimar al PSD, Liviu Dragnea, a evitat să dea un răspuns tranșant despre ce se va întâmpla cu mandatul lui Victor Ponta în fruntea Guvernului, după ce premierul a fost trimis în judecată de DNA.

Este o decizie cu consecințe serioase atât asupra partidului, cât și asupra guvernării. PSD, în mod firesc, își dorește să rămână la guvernare. O plecare a lui Victor Ponta din fruntea Guvernului poate să pună partidul într-o situație dificilă în sensul că nu avem nicio garanație că președintele Iohannis va nominaliza o persoană de la PSD. Voi avea o discuții și cu Victor Ponta și cu Guvernul. Nu sunt semne că partidul nu l-ar susține în continuare. Dar cea mai importantă este decizia lui. Eu nu am vorbit azi cu Victor Ponta. Cred că e important pentru el să-și pună ordine în gânduri. Eu sprijin interesul partidului, interesul partidului e să rămână la guvernare. Este un interes legitim. Acțiunea, și a mea, și a colegilor din partid, va fi în acest sens. Opinia generală este că nu vrem să riscăm ca PSD să iasă de la guvernare. Vrem ca PSD să rămână la guvernare până la alegerile parlamenatre de anul viitor, a declarat Dragnea la B1 TV.

Victor Ponta a fost trimis în judecată joi de procurorii DNA, în dosarul în care este acuzat de complicitate la evaziune fiscală, spălare de bani şi fals în înscrisuri sub semnătură privată, potrivit unui comunicat al procurorilor DNA. 

Spune-ţi părerea aici: Ar trebui să demisioneze Victor Ponta după ce DNA l-a trimis în judecată?

În acest dosar, premierul Victor Ponta este acuzat că ar fi emis mai multe facturi, fără a avea o bază legală, în baza unui contract încheiat între firma sa de avocatură şi cea a lui Dan Şova. Suma iniţială era de 2.000 euro lunar, fiind suplimentată ulterior cu încă 1.000 de euro. Astfel, cabinetul lui Ponta a emis în perioada octombrie 2007 – decembrie 2008 un număr de 17 facturi fiscale în valoare de 181.439,98 lei, arată rechizitoriul procurorilor.

DNA susţine că, în realitate, premierul nu a efectuat niciun fel de activitate profesională în temeiul convenţiei de conlucrare cu Şova.
Facturile fiscale au fost transmise spre decontare societății de avocați SCA „Șova și Asociații” care a efectuat plata contravalorii lor după care le-a înregistrat în contabilitate. Sumele aferente celor 17 facturi reprezintă cheltuieli ce nu au la bază operațiuni reale, având în vedere că, în realitate, Ponta Victor-Viorel nu a efectuat nici un fel de activitate profesională în temeiul convenției de conlucrare. Șova Dan-Coman a fost singura persoană cu drept de dispoziție în privința oricăror acțiuni de orice natură care implicau societatea de avocați. Din probele administrate a rezultat că, prin încheierea contractului de conlucrare, s-a urmărit bonificarea inculpatului Ponta Victor Viorel pentru contractele încheiate de SCA „Șova și Asociații” cu complexurile energetice, având în vedere că a rezultat că aceste contracte nu s-ar fi încheiat dacă, la nivelul companiilor de stat, nu ar fi existat percepția că Șova Dan Coman beneficiază de susținerea inculpatului Ponta Victor Viorel, arată rechizitoriul.

Mai mult, în perioada efectuării unor controale fiscale, șeful Guvernului s-ar fi înţeles cu Şova ca acesta să întocmească rapoarte fictive pentru a demonstra activitatea juridică prestată de Ponta.

Dacă ţi-a plăcut acest articol, urmăreşte Rețeaua de Știri pe Facebook:

SĂNĂTATE