Home Politică Dragnea, făcut praf de internauți pe Wikipedia: E însurat cu Ponta și...

dragnea govor, dragnea
Sursa Foto: PSD

Proiectul de lege a defăimării, inițiat de Liviu Dragnea, a stârnit nemulțumirea utilizatorilor internetului din România. Supărați, mai mulți internauți au modificat miercuri seară pagina de Wikipedia în limba engleză dedicată liderului PSD.

Astfel, Dragnea a reușit să învie morții din județul Teleorman în perioada alegerilor, înmuindu-și mustățile în apă sfințită, potrivit paginii de prezentare.

Dragnea Wikipedia 1

Alături de cuvinte dure și jigniri, despre Dragnea mai scrie că este căsătorit cu Victor Ponta și că este celebru datorită carierei sale muzicale.

În 2008, el și cântărețul Nicolae Guță au făcut un pariu, pierdut de acesta din urmă. Drept urmare, și-a ras mustața, pentru prima dată în viață, încoronându-l astfel pe Dragnea drept Regele Mustăților și președinte al Asociației Iubitorilor de Mustăți, al cărei singur membru este, scriu autorii pamfletului.

Dragnea Wikipedia 2

Liviu Dragnea este de câteva zile ținta utilizatorilor de internet din România ca urmare a legii inițiale de acesta, cunoscută public drept Legea defăimării sociale, definită ca ”fapta sau afirmaţia prin care o persoană este pusă în situaţie de inferioritate pe temeiul apartenenţei sale la un grup social”.

Membrii Comisiilor juridică și pentru drepturile omului din Camera Deputaților au dat raport de admitere și au adoptat de asemenea un amendament care vizează aplicarea unor sancțiuni contravenționale pentru cei care discriminează persoane fizice între 1.000 și 30.000 de lei, respectiv grupuri sociale între 2.000 lei și 100.000 de lei.

În replică, Dragnea susține că prevederile criticate de societatea civilă au fost deja eliminate din textul legii.

Toate criticile pe care probabil le-au făcut cu bună credință peste 95 % dintre cei care au reacționat, care au fost generate de unele prevederi din forma inițială a legii, au fost scoase prin amendamentele depuse de mine, pentru că spiritul și scopul legii este cu totul altul. Este liber atacul la politicieni. Nu mai există niciun fel de prevedere care să poată să pună măcar sub semnul întrebării libertatea de exprimare, nici pe rețelele de socializare, nici în presă, a declarat Dragnea miercuri seară, la România TV.

Dacă ţi-a plăcut acest articol, urmăreşte Rețeaua de Știri pe Facebook:

SĂNĂTATE