Home Politică Dragnea îşi propune “fina spirituală” premier. Cine este Sevil Shhaideh

Sursa Foto: telegrafonline.ro

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a anunţat miercuri că propunerea pentru postul de premier este Sevil Shhaideh, fostul ministru al Dezvoltării în guvernul Ponta.

Este un om în care am încredere totală, iar această propunere e şi un mesaj puternic pe care îl transmit tuturor cetăţenilor României că îmi asum întreaga responsabilitate pentru activitatea guvernamentală şi pentru punerea în aplicare a acestui program de guvernare. Nu merge acolo pentru a-şi construi un proiect personal, pentru a face acţiuni pentru presă. Să-mi dea garanţia că e un om care munceşte, care ştie, care are determinare, care are capacitate de muncă şi de înţelegere, un om în care eu să am încredere totală, şi-a explicat Dragnea decizia.

După aproape două ore de la anunţul oficial, Sevil Shhaideh a reacţionat pe pagina sa de Facebook la propunerea făcută de Liviu Dragnea.

21.12.2016 – O zi istorică! Zi în care România a optat pentru un nou început, într-un mod diferit, cu fapte primând şi lăsând vorbele pentru a explica rezultatele ce vor urma sa vină, a scris aceasta.

Sevil Shhaideh a fost lăsată de Dragnea în locul său în mai 2015, care şi-a dat demisia de la ministerul Dezvoltării, după ce a fost condamnat în primă instanţă în dosarul Referendumului.

Sevil Shhaideh este considerată o apropiată a lui Liviu Dragnea, fiind chiar fina lui spirituală. Liviu Dragnea explica la acea vreme că, de fapt, nu este chiar naşul lui Sevil Shhaideh şi a dat şi o explicaţie tehnică.

“În religia musulmană, nu există temenul de naş. O cunosc de 15 ani pe Sevil Shhaideh, la ceremonia de căsătorie am fost mai multe persoane, am fost numiţi martori. Nu există termenul de naş şi fini, presa îşi bate joc de familia mea” – a spus Liviu Dragnea.

Sevil Shhaideh s-a născut la 4 decembrie 1964, potrivit Agerpres.

A absolvit Facultatea de Planificare Economică și Cibernetică din cadrul Academiei de Științe Economice din București în 1987.

A urmat o serie de cursuri de perfecționare: expert în administrație publică (USAID, Washington DC, SUA, 1995) și manager ONG (USAID, Washington DC, SUA, 2001), manager de proiect (Oracle University, 2002 și PM Solutions România, 2004), auditor (TUV Institution, 2003).

Are o diplomă de Master în Managementul Proiectelor de Afaceri, obținută în cadrul Facultății de Științe Economice a Universității ”Ovidius” (2005-2007).

Și-a început cariera profesională ca analist programator în cadrul Trustului pentru Mecanizarea Agriculturii Constanța (1987-1991), a devenit, apoi, manager Sisteme Informatice în cadrul Direcției de Muncă și Protecție Socială a județului Constanța (1991-1993) și director Sisteme Informatice în cadrul Consiliului Județean Constanța (1993-2007).

A ocupat funcția de coordonator responsabil cu elaborarea amendamentelor legislative cu privire la actele normative ce reglementează administrația publică locală în cadrul Uniunii Naționale a Consiliilor Județene din România (UNCJR) și de director general, Direcția Generală de Proiecte, Consiliul Județean Constanța (2007-2012).

Este președinte al Asociației Naționale a Informaticienilor din Administrația Publică (ANIAP) din 2000.

Este secretar de stat în cadrul Ministerului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice (MDRAP) din mai 2012.

La 19 mai 2015, Sevil Shhaideh a fost nominalizată de premierul Victor Ponta la Ministerul Dezvoltării, în vederea preluării mandatului de ministru rămas vacant după demisia lui Liviu Dragnea, precizează Agerpres.

Dacă ţi-a plăcut acest articol, urmăreşte Rețeaua de Știri pe Facebook:

SĂNĂTATE