Home Politică Dragnea taie două nume grele de pe lista posibililor premieri PSD

Sursa Foto: PSD

Preşedintele PSD Liviu Dragnea a declarat, miercuri, că premierul pe care îl va propune partidul său, dacă va câştiga alegerile, nu va fi nici George Maior şi nici Vasile Dîncu, notează Agerpres.

Întrebat la România TV dacă candidatul de premier al PSD poate veni din America, Dragnea a spus “nu”. “Nu. Vă referiţi la Maior? Nu“, a afirmat preşedintele PSD.

El a adăugat că premierul propus de PSD nu va fi nici Vasile Dîncu.

Mă întrebaţi de Vasile Dîncu? M-a rugat să spun că nu vrea să fie prim ministru. Am avut o discuţie, suntem foarte buni prieteni, a spus Dragnea, întrebat fiind dacă premierul PSD are în acest moment carnet de partid.

Dragnea afirmase, cu câteva ore mai devreme, că în calitate de lider de partid va avea “ultimul cuvânt şi decizia finală” în ceea ce priveşte noul Guvern pe care social-democraţii l-ar putea forma după alegerile din 11 decembrie.

Cred că într-o măsură totală, ca să răspund foarte scurt. Iar, în ceea ce priveşte neanunţarea unui potenţial prim-ministru am fost şi suntem în continuare preocupaţi în toată această campanie electorală să prezentăm ceea ce vrem să facem pentru români. (…) Suntem singurul partid care a prezentat şi avem un program care poate fi pus în practică de mâine. Şi din acest motiv nu am vrut să enunţăm niciun nume, a afirmat Dragnea, într-o conferinţă de presă.

Întrebat ce rol va avea în noul Guvern, liderul PSD a spus: “Rolul meu ca preşedinte este rolul oricărui preşedinte într-o ţară normală, într-un partid normal, adică are ultimul cuvânt şi decizia finală“.

Despre o eventuală respingere a propunerii de premier venite din partea PSD de către preşedintele Klaus Iohannis, liderul social-democraţilor a spus că el are “o gândire pozitivă”.

Şi plecând de la această gândire, nu credem că domnul Iohannis va avea gânduri rele“, a spus Dragnea, citat de Agerpres.

Dacă ţi-a plăcut acest articol, urmăreşte Rețeaua de Știri pe Facebook:

SĂNĂTATE