Home Eveniment Dramă incredibilă: Gravidă în 8 luni, lovită pe trecere de un şofer...

Sursa Foto: Wikipedia

O femeie, gravidă în opt luni, în vârstă de 28 de ani, este în comă după ce a fost lovită luni de o maşină pe o trecere de pietoni din localitatea Cristian, judeţul Braşov.  Copilul a fost scos de urgenţă, prin operaţie de cezariană, dar este în stare gravă, în secţia ATI a Maternităţii din Braşov.

“Femeia în vârstă de 28 de ani, însărcinată în opt luni, a suferit un traumatism cranian sever, multiple fracturi la şold, picioare, mâini după ce a încercat să traverseze DN73 ,în localitatea Cristian, pe trecere de pietoni. Femeia a fost transportată la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă, unde copilul i-a fost scos prin operaţie de cezariană, dar în stop cardio-respirator, după care a fost transferat la maternitate”, spune purtătorul de cuvânt al ISU Braşov, Ciprian Sfreja.

O echipă din doi medici ginecologi, un medic neonatolog şi o asistentă au venit de urgenţă la spital pentru a efectua operaţia de cezariană.

“Copilul, în greutate de 2,700 grame, se află la ATI în stare gravă, următoarele 24 de ore fiind decisive. A fost adus cu incubatorul pentru că era în stop cardiorespirator. Copilul nu avea traumatisme, dar a fost scos în suferinţă fetală, adică placenta era dezlipită parţial”, povesteşte purtătorul de cuvânt al Maternităţii Braşov, dr. Valeria Badea.

Poliţiştii au stabilit că şoferul care a lovit-o pe femeie era băut, testarea arătând 0,90 mg/l alcool în aerul expirat. Este vorba despre un bărbat de 44 de ani, din Braşov, care conducea un BMW. El a fost reţinut şi va fi dus marţi la Judecătoria Braşov, cu propunere de arestare. Capetele de acuzare împotriva lui sunt vătămare corporală din culpă şi conducere pe drumurile publice a unui autoturism cu alcoolemie peste limita legală admisă, anunţă AGERPRES.

Dacă ţi-a plăcut acest articol, urmăreşte Rețeaua de Știri pe Facebook:

SĂNĂTATE