Home Extern Dramă la Hollywood. O mare actriţă a murit, la doar o zi...

actriţă
Sursa Foto: Facebook

Marea actriţă din perioada de aur de la Hollywood, Debbie Reynolds, cunoscută mai ales pentru rolul său în comedia muzicală “Singin’ in the Rain” (Cântând în ploaie – 1952), a murit la Los Angeles, la 84 de ani, la doar o zi de la decesul fiicei sale, Carrie Fisher, celebră prin rolul prinţesei Leia din seria “Star Wars”, anunţă AFP, EFE şi DPA care citează portalul de ştiri despre vedete TMZ, anunţă Agerpres.

Marie Frances Reynolds, cunoscută mai târziu ca artista Debbie Reynolds, s-a născut la 1 aprilie 1932, în El Paso, Texas, SUA.

Potrivit agenţiei de presă EFE, fata blondă, cu ochi albaştri, dulce şi foarte expresivă, s-a mutat cu familia în Burbank, California. La vârsta de 16 ani a câştigat concursul de frumuseţe Miss Burbank, în 1948, fiind remarcată de un căutător de talente de la Warner Bros., studio cu care a semnat de altfel primul său contract ca artistă. A luat apoi numele de scenă Debbie, prin intermediul lui Jack Warner.

A jucat în “The Daughter of Rosie O’Grady” (1950), ulterior semnând un contract cu Metro-Goldwyn Mayer (MGM), care i-a adus unul dintre cele mai mai roluri, cel de lansare, în “Singin’ in the Rain” (1952).

În acelaşi an (1950), a participat la musical-ul “Three Little Words”, alături de Fred Astaire, dar norocul ei se va schimba complet atunci când doi ani mai târziu Stanley Donen şi Gene Kelly au distribuit-o ca actriţă principală în unul dintre cele mai renumite musical-uri din istorie, “Cântând în ploaie”.

Alături de Gene Kelly şi Donald O’Connor, Debbie Reynolds a fost protagonista şi altor filme pline de viaţă şi numere de dans cum ar fi “Make ‘Em Laugh” şi “Good Morning”.

A profitat de perioada favorabilă din acei ani şi şi-a lăsat amprenta şi în filme precum “The Tender Trap” (1955), împreună cu Frank Sinatra, “The Catered Affair” (1956), filmul western “How The West Was Won” (1962) sau “The Unsinkable Molly Brown” (1964), pentru care a fost nominalizată la Oscar drept cea mai bună actriţă.

În următorii ani a lucrat în musicaluri pe Broadway – “Irene” (1973), în care a debutat şi fiica ei Carrie Fisher, şi în Las Vegas, unde ajunge să deţină un cazinou, dar afacerea nu a fost profitabilă.

Deşi a fost apreciată datorită talentului său actoricesc, viaţa privată a lui Debbie i-a adus notorietatea când soţul său de atunci, Eddie Fisher, tatăl lui Carrie şi Todd, a avut o aventură cu actriţa Elizabeth Taylor, pentru care a părăsit-o pe Reynolds. Scandalul nu s-a oprit însă, Debbie Reynods a divorţat de cel de-al doilea soţ, Harry Karl, care suferea de patima jocurilor de noroc, fapt ce a contribuit la diminuarea averii actriţei.

Debbie a avut o relaţie considerată adesea tumultoasă cu fiica sa, Carrie. Romanul din anul 1987 “Postcards From the Edge”, scris de Carrie Fisher şi ecranizat în filmul omonim din 1990 s-a bazat pe relaţia mamă-fiică. Cele două femei au discutat despre relaţia lor complicată şi în “Lifetime’s Intimate Portraits – Debbie Reynolds and Carrie Fisher”.

Debbie Reynolds şi-a continuat munca, în filme sau în televiziune, în anul 2000 primind o nominalizare pentru rolul său recurent, mama lui Grace din serialul “Will and Grace”. A mai jucat în filmul din 2013 “Behind the Candelabra”, regizat de Steven Soderbergh, în rolul mamei lui Liberace, jucat de Michael Douglas.

A mai fost căsătorită cu Richard Hamlett, de care a divorţat în 1996, mai notează Agerpres.

Dacă ţi-a plăcut acest articol, urmăreşte Rețeaua de Știri pe Facebook:

SĂNĂTATE