Home Social Drama unei familii cu copil transsexual. Cum s-a transformat Joe în Lily

Sursa Foto: Matt Downes via Daily Mail

Cazurile familiilor cu copil transsexual sunt extrem de rare. Însă, o poveste incredibilă este relatată în presa internaţioanlă. În urmă cu şase ani, Matt şi Rosie au devenit pentru prima oară părinţi. Tânăra mamă a adus pe lume doi băieţei gemeni, pe care i-a numit Olly şi Joe.

Părinţii au început să primească primele semne ciudate pe când Joe avea doar 18 luni. Atunci, băieţelul a fost dus de bunicii lui la cumpărături şi, în timp ce fratele lui a ales o revistă cu maşinuţe, Joe a preferat o carte de poveşti cu zâne, colorată în roz.

“De la vârsta de doi ani deja a cerut jucării roz şi păpuşi. A vrut rochiţe de fete, în timp ce fratele său Olly se îmbrăca în costumul lui Batman”, a povestit tatăl său, Matt Downes, directorul unei companii, pentru Daily Mail.

Băieţelul a continuat să se poarte ciudat şi la grădiniţă. A stat departe de fratele său geamăn şi de băieţii din grupă. S-a tot jucat cu haine de fetiţe, până când a început să le poarte zi de zi şi să nu vrea să le schimbe cu îmbrăcămintea pentru băieţi.

copil transsexual 3

Matt Downes via Daily Mail

O bună perioadă de timp, tatăl a crezut că Joe seamănă cu mama lui, care este coafeză şi are mai multă creativitate. Însă, cu cât Joe creştea avea să îşi dea seama că nu este o banala joacă.

La un moment dat, părinţii i-au spus că, atunci când mama era însărcinată şi nu ştia sexul copiilor, dacă ar fi avut fată ar fi numit-o Lily-Rose.  Anunţul a avut imediat impact în mintea copilului care, din acel moment, a cerut să fie strigat Lily.

“Schimbarea numelului m-a lovt foarte tare. Am avut sentimentul că am pierdut ceva, că mi-am pierdut fiul. Cred că este o altfel de pierdere decât atunci când moare cineva. Dar nu mai exista Joe. Mă uit la vechile fotografii şi creierului mei îi este greu să proceseze ceea ce se întâmplă”, a mai povestit tatăl.

Familia mai primit o lovitură când se afla în vacanţă, iar Joe s-a îmbrăcat în costum de baie pentru fetiţă şi se prezenta tuturor ca fiind Lily.

copil transsexual 2

Matt Downes via Daily Mail

Luna trecută, au ajuns în cele din urmă la o clinică specializată, iar părinţilor li s-a spus că, dacă până la vârsta de 11-12 ani va continua să se comporte la fel, atunci vor încerca să îi blocheze hormonii care i-ar declanşa pubertatea asemenea unui adolescent de sex masculin. Există posibilitatea ca de la vârsta de 16 ani să ia hormoni feminini, iar când va ajunge la 18 ani va decide singur dacă va face operaţia de schimbare de sex.

Acum, Lily are şase ani, iar părinţii s-au văzut nevoiţi să vorbească la şcoală, să poată să facă parte din grupa fetelor, să poarte uniformă feminină şi au acceptat să nu o mai tundă, pentru că vrea să aibă părul lung.

copil transsexual familie

Matt Downes via Daily Mail

Matt şi Rosie recunosc că este încă extrem de dificil pentru ei să vorbească cu băieţelul lor la genul feminin, în timp ce pentru celalălat geamăn este greu să vadă că şi-a pierdut fratele. Familia mai are o fetiţă în vârstă de doi ani care s-a obişnuit deja cu gândul că are o soră mai mare. Britanicii spun că au auzit bârfe răutăcioase despre Joe care a devenit Lily, dar sunt nesemnificative, iar cei mai mulţi oameni le înţeleg situaţia.

Dacă ţi-a plăcut acest articol, urmăreşte Rețeaua de Știri pe Facebook:

SĂNĂTATE