Home Social Restricții de trafic timp de o lună în zona Eroilor. 14 persoane...

surpare asfalt eroilor
Sursa Foto: Arhiva / Facebook

Restricţiile de circulaţie în zona Eroilor, unde s-a surpat terenul, din cauza lucrărilor la noua magistrală de metrou, vor fi menţinute timp de 30 de zile, a declarat duminică purtătorul de cuvânt al Primăriei Municipiului Bucureşti, Alexandru Ichim, citat de AGERPRES.

14 persoane şi-au părăsit locuinţele aflate în apropierea zonei afectate. Zece dintre acestea au fost cazate la rude, iar patru la hotel.

El a spus că în mod “evident” constructorul va plăti daunele ce provin din acest incident. “Constructorul a cerut un răgaz de 24 de ore pentru un plan”, a explicat Ichim.

Acesta a subliniat că prin restricţiile de circulaţie impuse timp de o lună cele mai afectate zone ale Bucureştiului vor fi Drumul Taberei şi Cartierul Militari. Astfel, în perioada următoare, agenţi ai Poliţiei Rutiere, Poliţiei Locale şi Poliţiei Naţionale vor face eforturi pentru a asigura fluidizarea traficului pe traseele alternative.

Reprezentanții Metrorex, ai Poliției Rutiere, ai ISU și ai Inspectoratului de Stat în Construcții au fost convocați duminică la Primăria Capitalei pentru a discuta situația creată în urma unei surpări de teren în zona Eroilor, existând riscul de prăbușire a carosabilului.

14 persoane au fost evacuate, existând riscul ca tasarea de teren să afecteze și locuințele din zonă. Surparea a fost sesizată încă de vineri după-amiază, când poliția a luat decizia devierii traficului, însă lucrurile s-au înrăutățit.

Potrivit primăriei, incidentul a fost semnalat de constructorul care efectuează lucrări de modernizare și extindere pentru Metrorex.

Sâmbătă seara, ministrul Transporturilor, Dan Costescu, a solicitat reprezentanților Metrorex, ai proiectantului, consultantului și constructorului o analiză pentru identificarea cauzei care a dus la deteriorări la nivelul suprafeței carosabile pe Magistrala 5 de Metrou, în zona stației Eroilor.

Traficul rutier este în continuare deviat, circulația fiind închisă pe următoarele străzi: pe bd. Eroilor, pe sensul spre centru, de la strada Carol Davila, iar pe sensul spre periferie, de la Splaiul Independenței și pe bd. Eroii Sanitari, pe sensul spre centru, de la strada Carol Davila.

Polițiștii au deviat traficul după cum urmează: pe sensul spre centru, dinspre cartierele Drumul Taberei și Militari, pe șos. Pandurilor — Calea 13 Septembrie sau șos. Geniului — șos. Cotroceni; pe sensul spre cele două cartiere, pe Splaiul Independenței — șos. Cotroceni — șos. Geniului sau șos. Cotroceni — bd. Iuliu Maniu — bd. Vasile Milea, scrie AGERPRES.

Dacă ţi-a plăcut acest articol, urmăreşte Rețeaua de Știri pe Facebook:

SĂNĂTATE