Home Sport E oficial: Christoph Daum este noul selecţioner al României

Sursa foto: frf.ro

Christoph Daum, 62 de ani, este noul antrenor al echipei naționale, anunţă site-ul oficial al Federaţiei Române de Fotbal. Numirea acestuia a fost aprobată de Comitetul Executiv, joi seară.

Potrivit prezentării făcute de site-ul FRF, antrenorul german a pregătit echipe importante precum FC Koln, Stuttgart, Bayer Leverkusen, Beșiktaș, Fenerbahce, Austria Viena și Club Bruges, colaborând cu jucători precum Michael Ballack, Jurgen Kohler, Roberto Carlos, Nicolas Anelka, Thomas Hassler, Matthias Sammer sau Bodo Ilgner.

Adunând aproape 400 de meciuri ca antrenor în Bundesliga, Christoph Daum a reușit să câștige titlul în Germania cu Stuttgart și să termine de șase ori pe podium, cu Leverkusen și Koln, echipă cu care a reușit și o promovare în primul eșalon german. Totodată, are experiența zecilor de partide în cupele europene, reușind să ajungă în semifinalele Cupei UEFA cu FC Koln și parcursuri în Liga Campionilor cu Leverkusen sau Fenerbahce.

CHRISTOPH DAUM FRF

Sursa foto: frf.ro

Site-ul FRF îl citează pe selecționerul german Joachim Low, campion mondial en titre, care a declarat:

„Christoph Daum este un antrenor care poate da echipei sale și fiecăruia dintre jucători energii nebănuite. Între noi există o legătură deosebită, datorită faptului că adeseori am lucrat pentru aceleași echipe, cum au fost, de exemplu, VfB Stuttgart sau Austria Viena. Am profitat în mod deosebit de experiența sa din Turcia și de la Istanbul, în special la începutul carierei mele la Fenerbahce. Pentru mine, ca antrenor tânăr, pe atunci, a fost un sfătuitor binevoitor, iar sfaturile și recomandările sale mi-au fost de mare folos. M-am bucurat să aud că poate deveni selecționerul României. Este o decizie bună pentru Christoph Daum și o decizie bună pentru fotbalul românesc”.

Marele scandal din cariera lui Cristoph Daum

Imediat după campionatul european din 2000, Christoph Daum a fost nominalizat să preia lotul naţional al Germaniei. Presa de atunci a legat însă numele acestuia de orgii cu prostituate şi cantităţi impresionante de cocaină.

Daum a respins, iniţial, acuzaţiile şi a ameninţat că îi va da în judecată pe jurnaliştii care au făcut dezvăluirile. Mai mult, a oferit o probă de păr, pentru a fi testată, în încercarea de a convinge că nu a consumat droguri.

Însă, surpriză: testele au ieşit pozitive. Christoph Daum a fost trecut pe linie moartă şi, ameninţat cu puşcăria, a recunoscut până la urmă că a consumat stupefiante.

Potrivit cotidianului nemţesc Bild, citat de GSP, Cristoph Daum va cîştiga 1,1 milioane de euro pe an la naţionala României. Suma este uriaşă, mai ales că predecesorul său, Anghel Iordănescu, a primit un salariu anual de 400.000 de euro în perioada în care a antrenat România.

Dacă ţi-a plăcut acest articol, urmăreşte Rețeaua de Știri pe Facebook:

SĂNĂTATE