Home Lifestyle Efectul Clooney: De ce femeile tinere preferă bărbați în vârstă

Sursa foto: Facebook

Psihologii au stabilit de ce femeile tinere tind să aleagă bărbați mai în vârstă decât ele, scrie Business Insider. În ceea ce a fost denumit generic “Efectul Clooney”, după celebrul actor de la Hollywood, specialiștii spun că principala explicație este următoarea: avantajul femeilor care preferă bărbații mai în vârstă este că aceștia au avut mai mult timp să acumuleze resurse, experiență, ceea ce îi face și mai stabili emoțional.

La aceasta contribuie și faptul că perioada de fertilitate la femei durează doar de la pubertate până la menopauză, în vreme ce în cazul bărbaților aceasta este mult mai extinsă.

În 2010, un studiu condus de Fhionna Moore, de la Universitatea Dundee, Scoția, a dus la concluzia că femeile tind să se îndrepte către bărbați mai în vârstă pe măsură ce devin independente financiar. La cercetare au participat 3.770 de persoane cu vârste între 18 și 35 de ani. Cei care au răspuns întrebărilor au competat date despre situația lor socială și economică, ce așteptări au de la carieră și ce parteneri preferă.

Astfel, bărbații cu posibilități financiare au preferat partenere mai tinere și mai atractive, în vreme ce femeile care aveau venituri satisfăcătoare s-au îndreptat către cei mai în vârstă.

“Credem că acest lucru sugerează că pe măsură ce devin mai independente financiar, femeile au mai multă încredere în alegerea partenerilor”, spune autoarea studiului.

Cum a devenit Clooney subiect de studiu

George Clooney s-a însurat în luna septembrie 2014 cu Amal Alamuddin. Actorul avea la acel moment 53 de ani, în vreme ce soția sa abia împlinise 36. Povestea ei pare să confirme studiile specialiștilor. Amal Clooney este o avocată de succes, extrem de apreciată și cu onorarii deloc de neglijat. În 2011, ea l-a reprezentat pe fondatorul WikiLeaks, Julian Assange, în procesul său de extrădare, în vreme ce în 2014 a reprezentat Grecia în încercarea de a recupera frizele Partenonului, aflate la Londra.

Dacă ţi-a plăcut acest articol, urmăreşte Rețeaua de Știri pe Facebook:

SĂNĂTATE