Home Social Elena Udrea a plecat în vacanță. Unde petrece fostul ministru

Sursa Foto: libertatea.ro

Scăpată de arestul la domiciliu, Elena Udrea a plecat la mare să se relaxeze. Fostul ministrul al Turismului își petrece vacanța într-un complex de lux din Năvodari alături de cei doi nepoți ai săi, așa cum face de câțiva ani.

Asta deși cu doar câteva zile înainte spusese că se duce în stațiunea Boghiș Băi pentru tratament, Udrea plângându-se în dese rânduri de dureri la spate, dureri care i se trag de la paturile tari din închisoare.

Potrivit celor de la Libertatea, fostul ministru va ajunge și la munte la tratament, imediat după ce își va încheia vacanța de la mare. De altfel, Elena Udrea deține o jumătate din acțiuni la stațiunea Boghiș Băi.

Singurul impediment este că Elena Udrea trebuie dea cu subsemnatul la poliție, așa cum făcea și în capitală, marțea și vinerea. Iar vineri a fost încă de dimineață la IPJ Constanța.

Elena Udrea se află sub control judiciar în dosarul Gala Bute în care este judecată pentru cinci infracţiuni de corupţie, printre care trei fapte de luare de mită.

Procurorii susţin că ar fi finanţat cu bani de la bugetul statului firma privată a lui Rudel Obreja care a organizat evenimentul de box din 2011, iar astfel de finanţări sunt ilegale. Mai mult decât atât, Udrea este acuzată că ar fi cerut comisioane ilegale oamenilor de afaceri.

Procurorii DNA spun că, prin intermediari, ar fi cerut, aproape de fiecare dată, 10% din valoarea pe care o aveau contractele pe care oamenii de afaceri le încheiau cu ministerul condus de ea.

Anchetatorii susţin în rechizitoriu că Udrea a primit chiar în biroul ei de la minister o geantă neagră, de voiaj, cu 900.000 de mii de euro, de la omul de afaceri din Valea Jiului, Adrian Gărdean. Cu fiecare ocazie, Udrea a negat acuzaţiile.

În dosarul Gala Bute, alături de Elena Udrea, mai sunt judecaţi şi Rudel Obreja, fostul secretar general al ministerului condus de Udrea, fostul ei consilier, dar şi cel care îi administra moşia din judeţul Călăraşi, Tudor Breazu.

Elena Udrea a fost eliberată din Penitenciarul Târgşor pe 7 mai, după 72 de zile de arest preventiv. Anterior, ea a mai stat o săptămână după gratii şi în dosarul Microsoft.

Dacă ţi-a plăcut acest articol, urmăreşte Rețeaua de Știri pe Facebook:

SĂNĂTATE