Home Politică Elena Udrea aruncă bomba: Traian Băsescu s-ar putea întoarce la Primăria Capitalei

Sursa Foto: voceatransilvaniei.ro

Elena Udrea lansează o ipoteză suprinzătoare despre viitorul politic al lui Traian Băsescu. Fostul ministru anunţă că este încă în relaţii apropiate cu fostul şef de stat şi crede că acesta s-ar putea întoarce la Primăria Capitalei, în 2016.

Udrea susţine că nu i-a dezvăluit acest plan fostul preşedinte, dar este foarte probabil să candideze pentru Primăria Generală.

“Teoretic există posibilitatea să candideze la Primăria Capitalei. Băsescu ar câştiga. Avem lideri politici slabi, timoraţi. Daca vom avea candidati marionete, asa cum am avut la preşedinţie, pe modelul Iohannis, personal nu văd altă soluţie decât să candideze Băsescu. Nu văd cu cine să se compare într-o luptă pentru Primăria Capitalei”, a afimat Elena Udrea, la România TV.

Fostul primar al Capitalei a răspuns la această provocare. Răspunsul lui Traian Băsescu nu arată o decizie clară.

“Nu ştiu de unde a lăsat Elena Udrea această posibilitate. Nu spun nici nu, nici da. Abia construim un partid. Nu mi se pare că cineva care a fost preşedintele României mai intră într-o competiţie locală, dar în politică nu faci întotdeauna ce vrei, ci şi ce trebuie. Este cale lungă până acolo”, a declarat Băsescu, joi, la Adevărul.

După arestarea lui Sorin Oprescu, şi Traian Băsescu a spus acelaşi lucru despre Elena Udrea, pe care o vedea favorită în cursa pentru cea mai bogată primărie a ţării.

“Acum eu nu am un plan de a face politică. Nu îmi trece prin cap să candidez la Primăria Capitalei. E un scenariu la nivel de fantezie”, susţine Udrea despre această ipoteză.

Acum, Elena Udrea nu spune dacă Traian Băsescu ar lua-o din nou cu el la Primăria Capitalei. În schimb, povesteşte că, în continuare, se întâlneşte des cu fostul preşedinte al României. Traian Băsescu nu a anunţat nimic oficial despre revenirea într-o funcţie publică. Singurul plan făcut public a fost anunţul că, din această toamnă, intenţionează să se înscrie într-un partid politic. Este vorba despre PMP, unde nu se ştie ce funcţie va primi.

 

Dacă ţi-a plăcut acest articol, urmăreşte Rețeaua de Știri pe Facebook:

SĂNĂTATE