Home Politică Elena Udrea, din nou în Parlament. Ce a vorbit cu Traian Băsescu

Elena Udrea s-a prezentat, joi, în plenul Camerei Deputaților, pentru a vota proiectul de Cod Fiscal, aflat în ultima fază înainte de a fi trimis spre promulgare, la președintele Klaus Iohannis.

Udrea nu a apucat să voteze, dar a fost asaltată de colegii din PMP, care au felicitat-o. “Nu am apucat să îi văd pe toți colegii, dar m-am bucurat cu cei pe care i-am găsit. Merg la biroul de grup acum.

Udrea a confirmat că a fost vizitată de fostul președinte, Traian Băsescu, miercuri seară, cu care a dezbătut mai multe subiecte.

“Nu cred că pot să vă spun multe, a fost o discuție despre politică, despre noul proiect politic. Voi încerca să fac foarte multe lucruri ca parlamentar. Am vorbit și despre ce urmează să facă domnul președinte, dar vă va spune dânsul”, a explicat Udrea.

Elena Udrea rămâne sub control judiciar, în dosarul Gala Bute, și are interdicţia de a părăsi ţara şi obligaţia de a se prezenta de două ori pe săptămână la poliţie.

În dosarul Gala Bute, unde a început deja judecata, Elena Udrea este acuzată de mai multe infracţiuni de corupţie comise în perioada 2010 – 2012. Procurorii DNA o acuză că ar fi luat mită 900.000 de euro. În schimbul banilor, fostul ministru trebuia să aprobe plăţi către firmele oamenilor de afaceri care sprijineau organizarea galei de box.

Elena Udrea a mai încercat și la data de 4 august să scape de controlul judiciar. La acea dată, Înalta Curte de Casație și Justiție a respins cererea de ridicare a măsurii.

Elena Udrea este sub control judiciar din 16 iunie, când instanţa supremă a decis înlocuirea măsurii arestului la domiciliu, în dosarul “Gala Bute”.

Udrea a stat în arest la domiciliu din 7 mai până în 16 iunie. Din 25 februarie până în 30 aprilie, Udrea a fost încarcerată în Arestul central al Poliţiei Capitalei, apoi transferată la Penitenciarul Târgşor.

Elena Udrea a fost trimisă în judecată, pe 21 aprilie, în dosarul “Gala Bute”, în care este acuzată de abuz în serviciu în legătură cu organizarea evenimentului omonim de către Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului şi respectiv de luare de mită în legătură cu finanţarea de către acelaşi minister a mai multor contracte.

Dacă ţi-a plăcut acest articol, urmăreşte Rețeaua de Știri pe Facebook:

SĂNĂTATE