Home Ştirile zilei Elena Udrea s-ar putea întoarce în închisoare

Sursa Foto: Captura Antena 3

Elena Udrea riscă să ajungă din nou în inchisoare. Potrivit România TV, Udrea a încălcat condițiile impuse de judecători, întâlnindu-se cu unul dintre martorii din dosar, Cristian Călugăru. Acesta este unul dintre cei care au așteptat-o pe Elena Udrea la ieșirea din Penitenciarul Târgșor.

Avocatul Elenei Udrea, Marius Striblea, a declarat la România TV că obligațiile stabilite de instanță decurg însă din momentul în care sunt aduse la cunoștința inculpatului.

“Acest lucru s-a întâmplat abia la secția 14, când s-a făcut un proces verbal în acest sens. Ori întâlnirea cu domnul Călugăru s-a produs înainte. Mai mult, organul care supraveghează îndeplinirea acestor obligații este Secția 2, la care s-a ajuns mult mai târziu. Pe de altă parte, pentru ca încălcarea obligațiilor să ducă la anularea arestului la domiciliu, trebuie ca acest lucru să fie făcut cu rea credință. Și, nu în ultimul rând, domnul Călugăru nu este martor în dosar, acolo apare dintr-o eroare. El este martor într-un alt dosar, disjuns din acesta”, a afirmat Marius Striblea.

Avocatul afirmă de asemenea că Udrea a ținut permanent legătura cu Cristian Călugăru, inclusiv în perioada în care aceasta se afla în Penitenciar.

Judecătorii au impus mai multe condiţii pentru Elena Udrea pentru perioada în care se află în arest la domiciliu:

  • să nu părăsească imobilul unde locuieşte fără permisiunea organului judiciar
  • să se prezinte în faţa organelor judiciare ori de câte ori este chemată
  • să nu comunice cu ceilalţi inculpaţi din dosar, precum şi cu persoanele care au calitatea de martori sau experţi în dosar
  • în situaţia în care părăseşte imobilul fără permisiunea organului judiciar, pe o durată de timp strict necesară, în cazuri urgente şi pentru motive întemeiate, ea trebuie să anunţe Poliţia.

Fostul ministru al Dezvoltării a fost eliberat joi din penitenciarul Târgșor, după ce Curtea Supremă a admis contestația sa la prelungirea mandatului de arestare. Instanța a dispus în schimb ca aceasta să stea în arest la domiciliu.

Dacă ţi-a plăcut acest articol, urmăreşte Rețeaua de Știri pe Facebook:

SĂNĂTATE