Home Eveniment Emoţionant: Copilul care şi-a salvat fratele dintr-un incendiu, premiat

Un copil de 11 ani din Bistriţa Năsăud a fost premiat pentru un gest de eroism ieşit din comun. Acum o lună, băiatul şi-a pus în pericol viaţa pentru a îşi salva fratele mai mic din mijlocul unui incendiu. El a fost premiat luni, de Ziua Copilului, de ministrul de Interne, Gabriel Oprea

“”Ai demonstrat cel mai important lucru. Mai ales aici la Interne, curajul nu are vârstă. Ești un adevărat erou și ești un adevărat exemplu pentru ministerul Afacerilor Interne, pentru toți copiii din România și practic pentru toți românii”, i-a spus Oprea micului erou.

La sfârșitul lunii aprilie, copilul de 11 ani din comuna Runcu Salvei și-a salvat fratele mai mic cu șase ani dintr-un incendiu care le cuprinsese casa, scoțându-l pe geam, chiar dacă flăcările îi cuprinseseră corpul.

“Incendiul a izbucnit într-una din încăperi, iar flăcările s-au extins cu repeziciune la întreg imobilul construit preponderent din material lemnos. Patru echipaje de intervenție, cu două autospeciale, un echipaj de prim ajutor și echipajul de terapie intensivă mobilă SMURD s-au deplasat de urgență la locul solicitarii. Un copil, în vârstă de 5 de ani, a fost evacuat de către fratele său, dintr-o încăpere cuprinsă de flăcări, înainte ca echipajele de intervenție să ajungă la locul solicitării.”, se arăta în comunicatul transmis de ISU Bistrița-Năsăud la acea dată.

Ambii copii au suferit arsuri, ei fiind preluați de către echipajele SMURD și transportați la spital. Fratele salvator se afla în stare gravă și a fost adus cu elicopterul la București. Medicii au reuşit să îl salveze, iar băiatul este acum în stare bună.

Dacă ţi-a plăcut acest articol, urmăreşte Rețeaua de Știri pe Facebook:

SĂNĂTATE