Home Politică Europarlamentar PSD: E nevoie de CSAT, situaţia din Grecia are efecte în...

Sursa Foto: presidency.ro

Un europarlamentar PSD cere preşedintelui Klaus Iohannis să convoace CSAT, din cauza situaţiei complicate din Grecia. Solicitarea vine în contextul în care analişti economici internţionali au transmis că posibila ieşire a Greciei din zona euro va avea un impact negativ şi pe piaţa financiară din România.

 “Intrarea Greciei în incapacitate de plată va afecta perspectivele de dezvoltare economică a României, afectând moneda națională și sistemul bancar. Președintele României, care reprezintă țara noastră în Consiliu European, trebuie să prezinte public situația românilor, rezultatele negocierilor de la Bruxelles și să convoace CSAT pentru a analiza efectul crizei din Grecia asupra României”– spune europarlamentarul Victor Negrescu.

Negrescu spune că există un risc de expunere sau chiar de faliment a celor patru mari bănci elene aflate în România.

“Creditorii trebuie să dea dovadă de solidaritate și responsabilitate în raport cu Grecia, iar România trebuie să se implice, dat fiind rolul său în regiune. Criza nu se combate cu măsuri de austeritate și distrugerea bugetului Greciei, ci prin investiții în viitor. Cred că prea mulți lideri europeni au tratat politic situația Greciei. Referințele premierului grec la democrație și demnitate națională sunt corecte, însă referendumul, deși este o soluție bună, vine prea târziu. Este timpul ca unii lideri europeni de dreapta să înțeleagă că politica și deciziile economice se fac pentru oameni și nu pentru câștigurile unor grupuri de interese. Sper ca totuși să se găsească o soluție pentru că ieșirea Greciei din zona euro și UE ar genera un precedent periculos, cu efecte grave asupra României” – a mai precizat europarlamentarul PSD Victor Negrescu.

Jurnaliştii de la Capital Economics au atras atenţia că, dacă se va ajunge la o ieşire a Greciei din zona euro, vor fi afectate ţările vecine, dar şi cele din fostul bloc comunist, inclusiv România. Grecia este cel de-al şaselea investitor străin pe piaţa românească. Avertismentele specialiştilor cu privire la impactul GREXIT găsiţi AICI.

Dacă ţi-a plăcut acest articol, urmăreşte Rețeaua de Știri pe Facebook:

SĂNĂTATE