Home Extern Noi atacuri teroriste ar putea fi iminente în Europa

londra atacuri
Sursa Foto: dailymail.co.uk

Autoritățile germane și cele britanice se tem de noi atacuri teroriste, care ar putea fi comise în cele două state, arată AGERPRES.

Potrivit unui raport confidenţial al Ministerului de Interne, Germania s-ar putea confrunta cu o serie de atacuri teroriste similare cu cele comise în noiembrie la Paris, comise pe parcursul mai multor zile şi susţinute prin folosirea de arme, bombe incendiare şi alţi explozibili.

Germania este o ţintă declarată şi reală pentru violenţe ale jihadiştilor, ameninţare care se poate transforma în acte concrete de violenţă împotriva instituţiilor de stat şi civile, arată raportul autorităților germane.

Potrivit unor surse judiciare, raportul nu are legătură cu atacul terorist de marţi de la Istanbul în care au murit 10 cetăţeni germani şi care a fost atribuit grupării jihadiste Statul Islamic.

De altfel, și ministrul german al Justiţiei, Heiko Maas, a afirmat că ameninţarea unor atacuri teroriste pe teritoriul Germaniei nu a sporit după atacul de la Istanbul, adăugând că nu există în prezent nicio dovadă concretă privind posibile ţinte.

Măsuri speciale împotriva unor atacuri teroriste la Londra

Pe de altă parte, autoritățile de la Londra au anunţat că vor suplimenta cu 600 numărul poliţiştilor înarmaţi care vor fi desfăşuraţi pe străzile din capitala britanică.

Măsura vine în contextul în care forțele de ordine din Marea Britanie nu exclud ca un atac similar celui din 13 noiembrie de la Paris să aibă loc oricând și în Londra.

Atentatele tragice de la Paris au consolidat rolul vital pe care ofiţerii înarmaţi l-ar putea juca în faţa acestui tip de eveniment. Deşi eu sper că nu se va ajunge la acest lucru pe străzile noastre, poliţia metropolitană trebuie să se pregătească mai bine, a declarat directorul Scotland Yard-ului, Bernard Hogan-Howe, relatează AGERPRES.

Astfel, numărul poliţiştilor londonezi înarmaţi va ajunge la 2.800, dintr-un total de 31.000 de poliţişti ce patrulează zilnic pe străzile capitalei britanice.

Dacă ţi-a plăcut acest articol, urmăreşte Rețeaua de Știri pe Facebook:

SĂNĂTATE